Τροφές που δεν είχες ιδέα ότι μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων

Τις περισσότερες φορές είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων προκειμένου να ζεστάνουμε το φαγητό μας ή να ξεπαγώσουμε κάτι. Υπάρχουν, όμως, και τροφές που αν τις βάλουμε στα μικροκύματα μπορούμε στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσουμε πιο... εύκολα. 

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλές φορές απλά δεν περνάει από το μυαλό μας, ωστόσο, ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να γίνει ένα εργαλείο που να μας διευκολύνει τη... ζωή στην κουζίνα.

Σκόρδο

Μερικά δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να καταφέρουμε στη συνέχεια να ξεφλουδίσουμε το σκόρδο και να το χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας.

Φρούτα

Μπορείτε να βάλετε για μερικά δευτερόλεπτα τα πορτοκάλια στο φούρνο. Θα γίνουν λίγο πιο μαλακά και έτσι θα μπορείτε να τα στύψετε πιο εύκολα.

Ξυροί καρποί

Περίπου σε 60 δευτερόλεπτα και με λίγο λάδι, μπορείτε να ψήσετε εύκολα και απλά τους ωμούς ξηρούς καρπούς σας, στο φούρνο μικροκυμάτων και να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα.

Καστανή ζάχαρη

15-20 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να μαλακώσουν την σκληρή σαν πέτρα μαύρη ζάχαρη, που έχει την τάση να γίνεται... μπετόν όταν πάρει αέρα.

Μέλι

10-15 δευτερόλεπτα μια-δυο κουταλιές και το υλικό μας παίρνει την υφή που χρειάζεται για να προστεθεί στο φαγητό μας, σε μια σως για τη σαλάτα μας ή πάνω από αλμυρές πίτες ή τυρί.

Κολοκυθάκια

Αν βάλετε τα κολοκυθάκια για 1 λεπτό, θα καταφέρετε να τα ξεφλουδίσετε πιο εύκολα. Χαμηλώστε την ένταση του φούρνου στο μισό.

Κρεμμύδια

Θέλετε να προσθέσετε κρεμμύδι στο φαγητό σας, αλλά φοβάστε το... κλάμα. Καθαρίστε το εξωτερικό ξερό φύλλο, βάλτε το κρεμμύδι στο φούρνο για 30 δευτερόλεπτα και ψιλοκόψτε άνετα και χωρίς δάκρυα.

Ξερά φασόλια

Θέλετε να φτιάξετε φασολάδα και δεν μουλιάσατε τα φασόλια από το προϊγούμενο βράδυ; Βάλτε σε ένα μπολ 3 κούπες νερό για κάθε κούπα φασολιών και βάλτε τα στα μικροκύματα για 12-15 λεπτά. Στη συνέχεια αδειάστε το νερό και προσθέστε κρύο. Σε μια ώρα, όλα τα φασόλια θα είναι στην επιφάνεια και έτοιμα για χρήση.

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

 

Όροι: 
Κατηγοριες: