Μην βάλετε ποτέ αυτές τις τροφές στο μπλέντερ!

Το μπλέντερ είναι ένα από τα πιο... θαυματουργά εξαρτήματα που μπορεί να έχει μια κουζίνα και αν κάνει το μαγείρεμα απίστευτα πιο εύκολο σε πολλές περιπτώσεις. Όμως δεν κάνει για όλες τις δουλειές. 

 

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Από θαυματουργό το μπλέντερ μπορεί να μετατραπεί σε καταστροφικό αν βάλεις μέσα του ορισμένα τρόφιμα.

Να κάποιες τροφές που δεν πρέπει ποτέ να μπουν στο μπλέντερ:

Ξηροί καρποί

Οτιδήποτε είναι πολύ σκληρό όπως οι ξηροί καρποί αλλά και τα καφέ φασόλια ή οι κόκκοι κακάο, το πιθανότερο είναι πως όχι μόνο δεν θα λιώσουν αλλά αντίθετα μάλλον θα χαλάσουν το μπλέντερ το ίδιο στραβώνοντας την λεπίδα του. Τροφές όπως οι ξηροί καρποί, αν θέλετε να τους λιώνετε, καλό είναι να το κάνετε χειροποίητα.

Φαγητά με ισχυρές οσμές

Το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τσίλι και οτιδήποτε έχει πραγματικά έντονη γεύση απαγορεύεται να μπαίνει στο μπλέντερ. Όσο και να το πλύνετε στην συνέχεια θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ να διώξετε την οσμή και αυτό ίσως να είναι μεγάλο πρόβλημα σε μελλοντικά μαγειρέματά σας.

Οτιδήποτε με κόκαλα

Άπειροι επαγγελματίες σεφ κάνουν αυτό το λάθος όλη την ώρα. Αν θέλετε να βάλετε κοτόπουλο ή ψάρι σε ένα μπλέντερ προκειμένου να φτιάξετε κεφτεδάκια ή οτιδήποτε άλλο, βεβαιωθείτε κάτι βασικό: ότι δεν υπάρχουν οστά στο κρέας. Μοιάζει προφανές, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσο συχνά διάφοροι επαγγελματίες κάνουν αυτό το λάθος.

Κάθε είδος κρέατος

Αν θέλετε να τρώτε μαλακές τροφές για κάποιο λόγο ή θέλετε να ταΐσετε ένα μικρό παιδί που δεν έχει ακόμα δόντια, τότε... πάμε πάσο. Για κανένα άλλο λόγο όμως μην βάλετε κρέας μέσα στο μπλέντερ, θα καταστραφεί για τα καλά η γεύση του και η υφή του και θα αλλάξει η συνοχή του. Μην καταστρέφετε έτσι μια τροφή.

Πατάτες

Οτιδήποτε περιέχει άμυλο δεν πρέπει να μπαίνει στο μπλέντερ. Οι πατάτες είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα αυτής της κατηγορίας τροφίμων που είναι δεδομένο πως θα αποκτήσουν μια πολύ δυσάρεστη γεύση αν μπουν στο μπλέντερ. Αν φυσικά θέλετε να κάνετε πουρέ βρείτε άλλο τρόπο...

Όροι: 
Κατηγοριες: