Το κόκκινο κρασί προφυλάσσει από την απώλεια ακοής

Φαίνεται ότι υπάρχει μηχανισμός προστασίας της ακοής μέσα από την κατανάλωση κόκκινων σταφυλιών και κόκκινου κρασιού. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το νοσοκομείο Henry Ford που έκαναν πειράματα σε ποντίκια.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Ερευνητές από το νοσοκομείο Henry Ford στις ΗΠΑ μελέτησαν την επίδραση της ρεσβερατρόλης στην προστασία της ακοής και της γνωστικής εξασθένησης. Σε πειράματα που έκαναν σε ποντίκια διαπίστωσαν ότι όταν τους χορηγούνταν ρεσβερατρόλη πριν εκτεθούν σε παρατεταμένο δυνατό θόρυβο, υπέφεραν λιγότερο και είχαν καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά στην απώλεια ακοής που προκαλείται από τους έντονους θορύβους.

Η απώλεια ακοής λόγω έκθεσης σε έντονο θόρυβο προκαλεί προβλήματα όπως:

  • Αδυναμία σωστής ακοής, όπως είναι φυσικό.
  • Προβλήματα στην επικοινωνία
  • Δυσκολίες στον ύπνο
  • Υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου

Η ρεσβερατρόλη, είναι μια ισχυρή χημική ουσία, που φαίνεται να προστατεύει από τις φλεγμονές που σχετίζονται με την απώλεια ακοής, τη γνωστική λειτουργία και τη γήρανση, λένε οι ερευνητές. Μελέτες επίσης έχουν δείξει τις αντιγηραντικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης . 150ml κόκκινου κρασιού περιέχουν μεταξύ 0.30 και 1.07mg αυτής της ουσίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι, η με μέτρο κατανάλωση κόκκινου κρασιού και σταφυλιών κάνει καλό στο οργανισμό και στην πρόληψη διαφόρων προβλημάτων.

Tags: 
Όροι: 
Κατηγοριες: