Τροπική γεύση με smoothies από μάνγκο

Το σχετικά χαμηλό θερμιδικό του φορτίο, η γλυκιά εξωτική γεύση του αλλά και η μεγάλη θρεπτική του αξία, κάνουν το μάνγκο ιδανικό συστατικό για δροσερά και χορταστικά smoothies.

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Smoothie γιαουρτιού με μάνγκο για δύο άτομα

Θα χρειαστούμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%, 1 μάνγκο ώριμο, 1 φλιτζάνι γάλα ή ξινόγαλα, 1-2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή μάνγκο ή άλλη κίτρινη μαρμελάδα.
Ξεφλουδίζουμε το μάνγκο και το κόβετε σε κομμάτια. Βάζουμε στο μπλέντερ το μάνγκο αφού κρατήσουμε δυο μικρά κομμάτια για το γαρνίρισμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαρμελάδα και το γάλα. Χτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό ή όσο χρειάζεται μέχρι να γίνει ένα ρευστό ομοιογενές μείγμα. Μοιράζετε το smoothie σε ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως μαζί με 1-2 καλαμάκια και ένα κομμάτι μάνγκο στερεωμένο στο ποτήρι. Αν θέλουμε το smoothie μας παγωμένο προσθέτουμε παγάκια.

Smoothie με μπανάνα και μάνγκο για 2 άτομα

Θα χρειαστούμε 5-6 παγάκια, 1 μπανάνα, 2 μάνγκο καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους, 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι με γεύση βανίλια. 
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε πρώτα το μάνγκο κομμένο σε κύβους μαζί με τη μπανάνα, τον πάγο και χτυπάμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το ρόφημα. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι και απολαμβάνουμε.

Όροι: 
Κατηγοριες: