Γιατί το τόνικ δεν είναι τόσο... «αθώο» όσο νομίζετε!

Σχετικά με το τόνικ ισχύουν διάφορες παραπλανητικές εντυπώσεις. Για πολλούς πρόκειται απλά για ένα είδος ανθρακούχου νερού άρα και η υγιεινή της είναι αντίστοιχη. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Αντίθετα, πολλές φορές περιέχει συστατικά, τα οποία είναι βλαβερά και παχυντικά για τον οργανισμό μας.

 

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Με δεδομένο πως η γεύση του είναι μέτρια και μονότονη, πολλές φορές προστίθενται σε αυτή  εκχυλίσματα φρούτων, ζάχαρη και κινίνη (ένα πικρό αλκαλοειδές που χρησιμοποιείται κατά βάση για ιατρικούς σκοπούς) για ενίσχυση της γεύσης της. Τα συγκεκριμένα συστατικά κάνουν το τόνικ ένα ιδιαιτέρως παχυντικό ποτό. 

Και το τόνικ λοιπόν, όπως και όλα τα αναψυκτικά, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλουν στην παχυσαρκία. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ανθρακικό. Όλα τα ανθρακούχα ποτά μας προσθέτουν θερμίδες, οι οποίες καίγονται πιο δύσκολα από τον οργανισμό ακριβώς εξαιτίας του ανθρακικού. Είναι δηλαδή πολύ πιο πιθανό να επιβαρυνθείτε με επιπλέον κιλά εξαιτίας ενός αναψυκτικού παρά εξαιτίας ενός γεύματος.  

Το τόνικ είναι ανθρακούχο ποτό και σε περίπτωση που πιστεύετε πως δεν ισχύει το ίδιο για αυτή σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ανθρακούχα ποτά λόγω λιγότερων θερμίδων, το itrofi.gr σας προτρέπει να ρίξετε μια ματιά στα συστατικά του. Είναι πολύ πιθανό να περιέχει ακριβώς τις ίδιες θερμίδες με άλλα αναψυκτικά.

Ένας άλλος παράγοντας που κάνει το τόνικ μια κακή επιλογή για τον οργανισμό σας είναι η σύνδεση που πολλοί επιστήμονες κάνουν ανάμεσα σε αυτή και την πιθανότητα εγκεφαλικού. Όσο ακραίο και αν μοιάζει, σύμφωνα με μια έρευνα η οποία λάμβανε χώρα για 10 χρόνια στις ΗΠΑ, όλα τα ποτά που περιέχουν ανθρακούχο νερό αυξάνουν την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όσο και αν θεωρείτε λοιπόν πως το τόνικ είναι ένα ακίνδυνο αναψυκτικό, καιρός να το σκεφτείτε ξανά. Είναι ένα αναψυκτικό τόσο βλαβερό και τόσο παχυντικό όσο τα υπόλοιπα. 

Όροι: 
Κατηγοριες: