Vodka, πιο πολύ φίλος παρά εχθρός

Η γνωστή σε όλους μας βότκα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά που μπορεί να απολαύσει κάποιος σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκεται και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ανατολική Ευρώπη. Εκτός από την γεύση της που την κάνει τόσο ξεχωριστή και ιδανική να την απολαύσουμε με φίλους, το πασίγνωστο ποτό μπορεί να προσφέρει και αρκετά οφέλη στον οργανισμό μας.

 

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Φαντάζει ως σχήμα οξύμωρο εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ που παρουσιάζει η βότκα κι όμως μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας να μειώσει τα επίπεδα του στρες, να καταπολεμήσει τα συμπτώματα της αϋπνίας, να ενισχύσει την καλή λειτουργία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος, ακόμα και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer και Διαβήτη τύπου Β΄. 

Μείωση των επιπέδων του στρες στον οργανισμό. 

Όταν καταναλώνεται σε επιτρεπτές ποσότητες, η βότκα μειώνει σημαντικά το άγχος και είναι το πιο αποτελεσματικό αλκοολούχο ποτό σε αυτό τον τομέα.

Βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. 

Έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες πως όταν η βότκα καταναλώνεται σε επιτρεπτές ποσότητες επιδρά θετικά στον οργανισμό προκαλώντας υπνηλία, γεγονός που καταπολεμά την αϋπνία.  

Δεν παχαίνει. 

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η βότκα όταν καταναλώνεται μόνη της περιέχει ελάχιστες θερμίδες, άρα μπορεί να γίνει σύμμαχός μας σε περιόδους δίαιτας.

Έχει αντισηπτικές ιδιότητες. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα πρώτης τάξεως αντισηπτικό.

Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. 

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της βότκας είναι ότι ρυθμίζει την πίεση του αίματος στο ανθρώπινο σώμα. Μειώνει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης και καρδιακής προσβολής. Επιτρέπει για την καλύτερη και ομαλότερη κυκλοφορία του αίματος.

Βοηθά στην καταπολέμηση του υψηλού πυρετού. 

Αν εφαρμοστεί στα πόδια, το στήθος ή το μέτωπο ασθενών με υψηλό πυρετό, η βότκα βοηθά στην αντιμετώπισή του.

Βοηθά στην πρόληψη του Alzheimer και του Διαβήτη τύπου Β΄. 

Η βότκα όταν καταναλώνεται στις επιτρεπτές ποσότητες μειώνει αποτελεσματικά τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer και του Διαβήτη τύπου Β΄. 

Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος. 

Αν  μικρές ποσότητες βότκα προστίθενται στην τροφή, εκτός από την απολαυστική γεύση που θα έχουν τα φαγητά, ενισχύουν και τη διαδικασία της πέψης.

Υγιές δέρμα και τα μαλλιά

Η βότκα μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο  βοήθημα στην ρουτίνα της ομορφιάς κάθε γυναίκας. Καθαρίσει και σφίγγει  τους πόρους του δέρματος και της αποδίδονται στυπτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία καλλυντικών, όπως καθαριστικά, τόνερ και προϊόντα για την καταπολέμηση της ακμής. Ενισχύει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών με τον  καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και την εξάλειψη των τοξινών από τα μαλλιά. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος της πιτυρίδας και χρησιμοποιείται στην Παρασκευή τονωτικών για τα μαλλιά καθώς και conditioner.

Αν και η βότκα μπορεί να συνεισφέρει στα προαναφερθέντα οφέλη για την υγεία, ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε οποιαδήποτε μορφή ενισχύει τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που συνδέονται με πολλαπλά όργανα όπως ο εγκέφαλος, το ήπαρ και το πάγκρεας. 

Όροι: 
Κατηγοριες: