Λίγη μπύρα μπορεί να προστατέψει την καρδιά;

Οι περισσότερες γυναίκες θα μπορούσαν να πίνουν ένα κουτάκι μπύρα την ημέρα, και οι άνδρες δύο, χωρίς να υπάρξει διαφορά στον κίνδυνο εμφάνισης πολλών καρκίνων, άνοιας, και άλλων ασθενειών.

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Ιταλοί ερευνητές βρήκαν ότι πίνοντας 500ml μύρα ημερησίως θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 25%. Η μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, αναφέρει ότι η μπύρα παρέχει την ίδια προστασία με το κρασί, και πολύ περισσότερη από τα άλλα οινοπνευματώδη.

Μία ανάλυση δεδομένων από 150 μελέτες, που πραγματοποιήθηκε από το Mediterranean Neurological Institute, Pozzilli, κατέδειξε ότι η κατανάλωση μέχρι δύο μεταλλικών κουτιών μπύρας των 330ml δεν πρόκειται να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου, αναφέρουν οι Times.

Οι επιδημιολόγοι συμπεραίνουν ότι το αλκοόλ που περιέχεται στην μπύρα μπορεί να αυξάνει τα επίπεδα της ‘καλής’ χοληστερόλης στο αίμα, πράγμα που με την σειρά του μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

‘Αν δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εξάρτισης από το αλκοόλ, δεν υπάρχει και λόγος να αποθαρρύνουμε τους υγιείς ενήλικες που καταναλώνουν ήδη ελαφρώς ή μέτρια μπύρα, από το να συνεχίσουν’, δήλωσαν οι ερευνητές.

Στον αντίποδα, η Dr. Annie Britton, λέκτωρ της επιδημιολογίας στο University College London, δήλωσε στον Independent: ‘Πρέπει να χειριστούμε αυτά τα αποτελέσματα με προσοχή. Υπάρχει ανησυχία για το κατά πόσο οι μελέτες στις οποίες βασίζονται αυτά τα αποτελέσματα είναι ελαττωματικές. Θα πρέπει να συγκρίνουμε την κατάσταση της υγείας αυτών που καταναλώνουν μπύρα ελαφρώς, με αυτών που απέχουν, για να διαπιστώσουμε τις διαφορές αν υπάρχουν. Το καρδιοπροστατευτικό όφελος που αποδίδεται στο αλκοόλ ίσως να έχει υπερεκτιμηθεί.’

Όροι: 
Κατηγοριες: