Κι όμως η Guiness δεν είναι μαύρη μπύρα!

Είσαι λάτρης της μαύρης μπύρας; Αν ανήκεις σε αυτό το ιδιαίτερο κλαμπ ανθρώπων που τρελαίνονται να πίνουν μαύρη μπύρα τότε είναι δεδομένο πως ένα όνομα σου έρχεται στο μυαλό σχεδόν αυθόρμητα όταν πρόκειται να καθίσεις στο μπαρ και να παραγγείλεις την μπύρα που θες να πιεις: Guiness. Η πιο φημισμένη μαύρη μπύρα. Σωστά; Λάθος! Το itrofi γνωρίζει την αλήθεια!

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Ήρθε η ώρα να καταρριφθεί ένας μύθος. Τι κι αν η Guiness έχει φτάσει να θεωρείται συνώνυμο της μαύρης μπύρας; Στην πραγματικότητα δεν είναι μια μαύρη μπύρα. Κι όμως δύσκολα μπορεί κανείς να το δεχθεί αυτό. Την κοιτάς άλλωστε και αντικειμενικά το χρώμα της το ορίζεις ως μαύρο. Αν είσαι λίγο αυστηρός ίσως να το ορίσεις ως πολύ βαθύ καφέ. Όμως, ότι και αν βλέπεις, η Guiness είναι μια κόκκινη μπύρα. Το επιβεβαιώνει και η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα της!

Η Guiness καταναλώνεται συνήθως βράδυ και μάλιστα σε μπαράκια. Σε χώρους δηλαδή που είναι κατά βάση σκοτεινοί. Αν καταφέρεις ωστόσο να την κοιτάξεις στο φως θα δεις ότι το χρώμα της θα μεταμορφωθεί σε κόκκινο! Για την ακρίβεια, το χρώμα της Guiness είναι το ρουμπινί! Δηλαδή ένα κόκκινο πολύ βαθύ αλλά όπως και να έχει κόκκινο.

Το ρουμπινί λοιπόν είναι το χρώμα που προκύπτει κατά την διάρκεια της διαδικασίας του ψησίματος του κριθαριού. Ο τρόπος με τον οποίο παρασκευάζεται η Guiness της προσδίδει ένα τέτοιο χρώμα ωστόσο το φως που πέφτει πάνω της διαφοροποιεί τον τρόπο που το μάτι την αντιλαμβάνεται.

Μπορεί βέβαια αυτή η διαπίστωση να μην αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την Guiness και να συνεχίσετε να την θεωρείτε μια μαύρη μπύρα. Και εδώ που τα λέμε αυτό είναι το πιο πιθανό. Κάνε ωστόσο το συγκεκριμένο πείραμα με το φως την επόμενη φορά που θα την πιεις. Όπως και να έχει, το itrofi όφειλε να σε ενημερώσει...

Tags: 
Όροι: 
Κατηγοριες: