Πως θα φύγει η μυρωδιά του σκόρδου απ' τα χέρια σας

Το σκόρδο είναι ένα μυρωδικό που το χρησιμοποιούμε συχνά στη μεσογειακή κουζίνα σε διάφορα φαγητά. Η μυρωδιά του έντονη και όλοι το καταλαβαίνουν όταν έχουμε φάει ή το έχουμε καθαρίσει

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Τα φρέσκα βότανα, τα μπαχαρικά και τα λαχανικά βοηθούν το φαγητό μας να απογειωθεί και να γίνει πιο νόστιμο και υγιεινό. Πριν από αυτό, όμως, αφήνουν μυρωδιές στα χέρια μας που είναι δύσκολο να φύγουν. Το σκόρδο είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. 

Μπορεί να είναι νοστιμότατο και να έχει φοβερά οφέλη για την υγεία, αφού σε συνδυασμό με άλλα υλικά μπορεί να αποτελέσει ακόμα και φυσικό αντιβιοτικό, αλλά στα χέρια σας ακόμα και αν τα πλύνετε αρκετές φορές με σαπούνι, θα μείνει για αρκετές ώρες. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά κόλπα για να τα καταφέρετε: 

Πλυθείτε με λεμόνι και αλάτι 

Τα λεμόνια εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν τα μικρόβια και τα βακτήρια, και είναι επίσης ιδανικά για εξουδετέρωση οσμών. Δοκιμάστε να τρίψετε φρέσκο χυμό λεμονιού και το αλάτι μαζί στα χέρια σας για να διώξετε την παρατεταμένη μυρωδιά του σκόρδου. Απλά να είστε προσεκτικοί ότι οι παλάμες σας είναι χωρίς πληγές και φουσκάλες γιατί αλλιώς θα… τσούξει.  

Τρίψτε τα χέρια σας με καφέ 

Ο καφές έχει τη δυνατότητα να παίρνει και να καλύπτει μυρωδιές. Βάλτε μια κουταλιά του γλυκού στην παλάμη σας και προσθέστε λίγο νερό για να σχηματιστεί μια πάστα. Η μυρωδιά θα φύγει ενώ παράλληλα θα έχετε κάνει μια απολέπιση στο δέρμα σας σαν… μπόνους. 

Τρίψτε τα χέρια σας σε ανοξείδωτο ατσάλι 

Η τριβή των χεριών πάνω σε ανοξείδωτο ατσάλι βοηθάει για να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου. Πάρτε μια κατσαρόλα, ένα ταψί και δοκιμάστε. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε κάτι αιχμηρό, όπως ένα μαχαίρι. Καλύτερα να μυρίζετε λιγάκι, παρά να πάτε στο σοσοκομείο. 

Η πρόληψη βοηθάει 

Το καλύτερο απ' όλα βέβαια είναι να έχετε προνοήσει. Φορέστε πλαστικά γάντια μίας χρήσης πριν το καθάρισμα και γλιτώστε εύκολα από τον κόπο. 

Όροι: 
Κατηγοριες: