Bότανα και μπαχαρικά του έρωτα

Όταν ακούμε για αφροδισιακές τροφές, σκεφτόμαστε τις προφανείς εκείνες που λόγω σχήματος ή χρώματος τις συσχετίζουμε συνειρμικά.  Για πολλές χιλιάδες χρόνια τα βότανα και τα μπαχαρικά έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν διάφορες παθήσεις και κάποια από αυτά έχουν επισημανθεί για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες. Η σύγχρονη επιστήμη φαίνεται να υποστηρίζει κάποια που φαίνεται να έχουν αντίκτυπο στη σεξουαλική μας ζωή.

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Ginseng

Το φυσικό αφροδισιακό φαγητό που αυξάνει την ερωτική επιθυμία και μπορεί να βοηθήσει με τη στυτική δυσλειτουργία τους άνδρες και τη βελτίωση της σεξουαλικής διέγερσης για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Βασιλικός

Το γλυκό και πικάντικο αυτό βότανο μπορεί να ζωντανέψει τα γεύματά αλλά και τη σεξουαλική σας ζωή.  Προσθέτει  άρωμα όπου και αν το χρησιμοποιήσετε ενώ, παράλληλα, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει τη ροή του αίματος, ιδιότητες απαραίτητες για υγιή λίμπιντο.

Κανέλα

Θερμαίνει το σώμα αλλά και τη σεξουαλική σας ορμή. Η κανέλα έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ομαλοποίηση του σακχάρου στο αίμα. Θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά αφροδισιακά. 

Κάρδαμο

Χρησιμοποιούταν ως αφροδισιακό μπαχαρικό από τα αρχαία χρόνια. Αυξάνει τη ροή του αίματος και έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Εκτός από τα φαγητά, μπορείτε να αρωματίσετε με αυτό το τσάι σας ή τους φρέσκους χυμούς. Περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις της ένωσης 1,8-κινεόλη, η οποία  απελευθερώνει τη μυϊκή ένταση ενώ το άρωμά του είναι εξίσου τονωτικό και κεντρίζει τις αισθήσεις.

Τζίντζερ

Ακριβώς όπως οι πιπεριές chili, το τζίντζερ αυξάνει την κυκλοφορία και τη θερμοκρασία του σώματος. Ο μύθος λέει ότι η διάσημη Γαλλίδα εταίρα Madame du Barry  έδινε τζίντζερ σε όλους τους εραστές της για να αυξήσει την επιθυμία και την ευχαρίστησή τους. 

Βανίλια

Οι γλυκείς λοβοί της βανίλιας είναι ένα ήπιο διεγερτικό των νεύρων, που μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική διάθεση και να προκαλέσουν ευφορία. Από τον 18ο αιώνα, η βανίλια προβλεπόταν από τους γιατρούς ως ένας τρόπος για να τονωθεί η ανδρική δύναμη.

Μοσχοκάρυδο

Η φήμη του ως αφροδισιακού χρονολογείται πίσω στους παλιούς ινδουιστικούς πολιτισμούς, όπου πίστευαν στις ιδιότητες του μοσχοκάρυδου ως τονωτικού της σεξουαλική ορμής,  ενώ η ικανότητά του να γλυκαίνει την αναπνοή, πολλαπλασίαζε την έλξη.

Κόλιανδρος

Οι σπόροι του προσφέρουν μια ιδιαίτερα πικάντικη νότα στα φαγητά. Έχει και αυτό θερμαντικές ιδιότητες, γι’ αυτό θεωρείται και αφροδισιακό. 

Γλυκάνισος

Έχει γλυκιά γεύση γλυκόριζας και οι αρχαίοι ελληνικοί και ρωμαϊκοί πολιτισμοί πίστευαν ότι ενισχύει τη γυναικεία σεξουαλική διέγερση.

Παπαρουνόσπορος

παπαρούνα έχει χρησιμοποιηθεί από παλιά ως σημαντικό φαρμακευτικό φυτό. Το όπιο, γνωστό αφροδισιακό μεταξύ άλλων, φτιάχνεται από την παπαρούνα. Στους σπόρους της αποδίδονται στους λαογραφικούς θρύλους μαγικές ιδιότητες. Τους πρόσθεταν σε φίλτρα για να προκαλέσουν την αγάπη ή με την πρόθεση να αποπλανήσουν. Χρησιμοποιείται επίσης ιατρικά για να χαλαρώσει και να καταπραΰνει το στομάχι.

Tags: 
Όροι: 
Κατηγοριες: