Chocoholics ετοιμάστε βαλίτσες! Αυτά τα φεστιβάλ σοκολάτας σας περιμένουν

Είτε θέλετε να δείτε πώς καλλιεργείται και επεξεργάζεται το κακάο, να μάθετε για τις εκπληκτικές θεραπευτικές του ιδιότητες ή απλά να απολαύσετε τις καλύτερες σοκολάτες που κυκλοφορούν, αυτά είναι τα μέρη που μπορούν να ενώσουν το πάθος σας για τα ταξίδια με την αγάπη σας για την σοκολάτα.

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

H.Π.Α.

Κανείς δεν κάνει σοκολάτα με περισσότερο στυλ από τη Νέα Υόρκη. Σε αυτό το φεστιβάλ θα γοητευτείτε από το τέλειο πάντρεμα της σοκολάτας με το θέατρο μέσα από, τι άλλο, μια επίδειξη μόδας. Παρακολουθήστε επίσης μαθήματα ζαχαροπλαστικής, master classes, και απολαύστε δείγματα από μια ποικιλία από 50 και περισσότερες παγκοσμίου φήμης μάρκες σοκολατοποιΐας.

Άλλες πόλεις της Αμερικής που φιλοξενούν παρόμοια φεστιβάλ είναι:

το Seattle (Northwest Chocolate Festival)

το San Francisco (Fall Holiday Chocolate Salon)

το Los Angeles (Chocolate Salon, Pasadena)

Ολλανδία

Το Chocoa Trade Show» στο Άμστερνταμ συγκεντρώνει ενδιαφερόμενους από όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, από παραγωγούς κακάο μέχρι καταναλωτές σοκολάτας. Motto τους είναι «καλό κακάο και καλύτερη σοκολάτα» και το φεστιβάλ αυτό είναι το μέρος όπου μπορείτε να μάθετε όλη τη διαδικασία παραγωγής της αγαπημένης σας σοκολάτας και να ανακαλύψτε μια απίστευτη ποικιλία γεύσεων.

Ιταλία

Η ήσυχη ιστορική πόλη της Περούτζια προσελκύει σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες για μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Eurochocolate που προσφέρει τα πάντα, από μαθήματα μαγειρικής με σοκολάτα μέχρι διαγωνισμούς γλυπτικής. Απολαύστε ζωντανή μουσική, ανακαλύψτε εταιρείες σοκολάτας από όλο τον κόσμο και παρακολουθείστε την τελετή απονομής των βραβείων.

Το φεστιβάλ CioccolaTò είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό στο Τορίνο. Συγκεντρώνει λάτρεις της σοκολάτας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σοκολάτα του Piedmontese που είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Λίβανος

Το φεστιβάλ Salon du Chocolat πραγματοποιείται στη Βηρυτό. Παγκοσμίως φημισμένα σοκολατάκια και σεφ μαγειρικής από πάνω από 15 χώρες γοητεύουν με τις έξοχες δημιουργίες τους, όλους τους φίλους των γλυκών απολαύσεων του κακάου. Πραγματικά έργα τέχνης από σοκολάτα δημιουργούνται αποκλειστικά για την έκθεση και διατίθενται μόνο εδώ.

Γαλλία

Το ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ στην Πόλη του Φωτός, πιστεύει σε έναν κόσμο που όλα είναι φτιαγμένα από σοκολάτα, ακόμη και τα … ρούχα. Δίνοντας σάρκα και οστά σε αυτή τη ρομαντική ιδέα, το Salon du Chocolat στο Παρίσι, δεν παρουσιάζει μόνο μια μοναδική στο είδος της επίδειξη μόδας από σοκολατένια ρούχα και αξεσουάρ, αλλά προσφέρει και εκλεκτές δραστηριότητες που επικεντρώνονται γύρω από την σοκολάτα.

Αυστρία

Και η Αυστρία είναι ο ιδανικός προορισμός για όλους όσους ενδιαφέρονται για διασκέδαση και σοκολάτα, προσφέροντας δύο μεγάλα ανάλογα φεστιβάλ, το Milkas Chokofest και το Eurobean.

Γερμανία

Οι Γερμανοί είναι γνωστοί για την αγάπη τους στα σοκολατένια γλυκά. Για το λόγο αυτό, κάθε χρόνο η ιστορική πόλη του Tubingen μετατρέπεται σε έναν παράδεισο της σοκολάτας μέσα από το φεστιβάλ ChocolART. Υπάρχουν μαθήματα για γευσιγνωσία και μαγειρική, ενώ μερικοί προσφέρουν ακόμη και πολυτελές μασάζ με σοκολάτας για την αναζωογόνηση του δέρματος. Εννοείται ότι και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν από ξεχωριστές παιδικές δραστηριότητες.

Σλοβενία

Το «Festival Cokolade», στο κέντρο της παλιάς πόλης Radovljica. Δοκιμάστε, μυρίστε και δείτε τη σοκολάτα με πολλές μορφές, χρώματα και γεύσεις από όλη τη Σλοβενία.

Βέλγιο

Από τους παγκόσμιους «ναούς» της σοκολάτας, δεν μπορούσε παρά να προσφέρει από τα πιο φημισμένα φεστιβάλ του είδους. Το Choco-late στο Μουσείο Belfort στην πόλη της Μπριζ, διαρκεί 4 ημέρες και έχει να παρουσιάσει όλες τις νέες εξελίξεις στην σοκολατοποιΐα, εκθέματα όπως π.χ. αγάλματα, αλλά και σεμινάρια για την ιστορία και την παρασκευή της σοκολάτας. Καθώς κάθε πολίτης του Βελγίου καταναλώνει περισσότερα από 17 κιλά σοκολάτας κάθε χρόνο, η χώρα δικαιούται να έχει και άλλο ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη «μαύρη θεά». To Salon du chocolat είναι ένα ακόμη αισθησιακό ταξίδι στη Εδέμ της σοκολάτας και γίνεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες.

Ελβετία

Το «Festichoc», η μεγαλύτερη διοργάνωση για τη σοκολάτα στο Versoix της Ελβετίας, είναι ένα φιλικό προς την οικογένεια φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο που συγκεντρώνει περισσότερους από 30 παραγωγούς από τη χώρα αλλά και το εξωτερικό που σας καλεί να δοκιμάσετε, να αγοράσετε, να θαυμάσετε τις γλυπτικές δημιουργίες και να ψυχαγωγηθείτε.

Βρεττανία

Οι Άγγλοι έχουν να επιδείξουν ιδιαίτερες δεξιότητες στην παρασκευή σοκολάτας, στο δικό τους φεστιβάλ σοκολάτας το «The Chocolate Show» που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Πορτογαλία

Μην χάσετε και το Διεθνές Φεστιβάλ Σοκολάτας στο Óbidos της Πορτογαλίας. Όσο διαρκεί, οι στενοί δρόμοι της μεσαιωνικής πόλης μετατρέπονται σε αυθεντικές βιτρίνες με σοκολατένια κέικ και γλυκά που όλοι μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν.

Καναδάς

Και αυτή η χώρα είναι ένας παράδεισος για τους chocoholics. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, το φεστιβάλ σοκολάτας του Τορόντο έχει διαρκέσει από 10 ημέρες έως και έναν ολόκληρο μήνα.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
Κατηγοριες: