Σχετικα Αφιερωματα

Οι καθαριστικές ιδιότητες του λεμονιού

Πέρα από τι όποιες άλλες ιδιότητές του, το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα υλικά σαν καθαριστικό σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων:

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Χρησιμοποιείστε λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσετε τους λεκέδες στον νεροχύτη σας.

Συνδυάστε έλαιο λεμονιού, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο για να φτιάξετε γυαλιστικό επίπλων.

Βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων μια κούπα με νερό, χυμό λεμονιού και φέτες λεμονιού για 3 λεπτά. Οι λεκέδες θα φύγουν εύκολα.

Συνδυάστε χυμό λεμονιού με ξύδι και νερό και καλαμποκάλευρο για να φτιάξετε ένα καταπληκτικό καθαριστικό τζαμιών.

Τρίψτε ένα κομμένο λεμόνι στις βρύσες και τις κάνουλες. Οι λεκέδες από τα άλατα θα φύγουν και θα γίνουν γυαλιστερά.

Απλώστε χονδρό αλάτι πάνω στις επιφάνειες κοπής και μετά τρίψτε με ένα κομμένο λεμόνι. Θα  εξαφανίσει το λίπος και θα τις ανανεώσει. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε και στις ξύλινες σαλατιέρες ή τους πλάστες.

Για να καθαρίσετε την καφετιέρα σας βάλτε σκέτο νερό και λειτουργείστε την. Μετά κάνετε το ίδιο με διάλυμα νερού και χυμού λεμονιού. Τρέξτε  την άλλη μία φορά με σκέτο νερό.

Αν τα μάρμαρα έχουν λεκέδες σκουριάς, απλώστε λίγη μαγειρική σόδα στους λεκέδες και ρίξτε χυμό λεμονιού. Τρίψτε όσο χρειάζεται και μετά καθαρίστε με ένα υγρό πανί.

Συνδυάστε ίσα μέρη χυμού λεμονιού και ξυδιού, και απλώστε τα με χαρτί κουζίνας στα χάλκινα και μπρούτζινα σκεύη σας. Γυαλίστε με ένα μαλακό πανί μέχρι να στεγνώσουν. Σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα φεύγει και η θαμπάδα.

Μια κουταλιά χυμού λεμονιού στο απορρυπαντικό των πιάτων σας θα το ενισχύει και θα καθαρίσει εύκολα τα λίπη.

Αν τρίψετε τα πλαστικά δοχεία των φαγητών που έχουν λεκέδες με χυμό λεμονιού και τα αφήσετε να στεγνώσουν στον ήλιο θα εξαφανιστούν οι λεκέδες.

Αν η αποχέτευση έχει βουλώσει, ρίξτε μια κανάτα βραστό νερό, μισό κουτί μαγειρικής  σόδας και 300 γραμμάρια χυμού λεμονιού. Θα σχηματιστεί αφρός. Ρίξτε άλλη μια κανάτα βραστού νερού και η αποχέτευση θα ξεβουλώσει.

Βουτήξτε ένα κομμένο λεμόνι σε μαγειρική σόδα, και τρίψτε τα τζάμια του μπάνιου σας. Ξεπλύνετε και σκουπίστε μέχρι να στεγνώσουν. Θα φύγουν όλοι οι λεκέδες από τα άλατα.

Συνδυάζοντας νερό, μαγειρική σόδα, ξύδι, λεμόνι και έλαια λεμονιού φτιάχνετε ένα πανίσχυρο καθαριστικό για το μπάνιο και την κουζίνα σας.      

Τρίψτε κομμένο λεμόνι στον τρίφτη του τυριού για να απομακρύνεται όλο το λίπος χωρίς να καταστρέψετε το σφουγγάρι σας.

Συνδυάστε λεμόνι και ξύδι για να φτιάξετε ένα μη τοξικό καθαριστικό για τα πατώματά σας. 

Προσθέστε χυμό λεμονιού σε ζεστό νερό και μουλιάστε τα λευκά λινά σας. Μετά ξεπλύνετέ τα και πλύνετέ τα ως συνήθως. Θα φύγουν όλες οι κιτρινίλες. Για καλύτερο αποτέλεσμα στεγνώστε τα στον ήλιο. Μπορείτε επίσης  να προσθέσετε μισή κούπα χυμό λεμονιού στην λύση σας αντί για λευκαντικό.

Βρέξτε με χυμό λεμονιού τους λεκέδες στα υφάσματα και μετά ρίξτε αλάτι. Τρίψτε και ξεπλύνετε. Αυτό λειτουργεί τέλεια και για τους λεκέδες κάτω από την μασχάλη.

Φτιάξτε μια πάστα από χυμό λεμονιού και αλάτι και απλώστε την στους  λεκέδες μούχλας. Αφήστε να στεγνώσουν στον ήλιο. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

Αφήστε για λίγη ώρα χυμό λεμονιού και ξύδι πάνω στους  λεκέδες λίπους.

Ανακατέψτε χυμό λεμονιού και ξύδι και απλώστε στους λεκέδες λίπους. Αφήστε το για λίγη ώρα και ξεπλύνετε.

Ψεκάστε με χυμό λεμονιού τα λευκά σας sneakers και μετά στεγνώστε τα στον ήλιο για να ασπρίσουν πάλι και να φρεσκαριστούν.

Όροι: 
Κατηγοριες: