Κλασσικές τροφές που μπορείς να προσθέσεις στα δημητριακά σου και γιατί

Τα δημητριακά και ειδικά ο χυλός βρώμης είναι μία από τις πιο υγιεινές και πλήρεις επιλογές για πρωινό, ένας φανταστικός τρόπος να ξεκινήσουμε την μέρα μας. Όχι μόνο είναι φτηνά αλλά είναι και ιδιαίτερα θρεπτικά, μπορούν να μας “κρατήσουν” ως το μεσημέρι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και στην περίπτωση της βρώμης αρκετή πρωτεΐνη.

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021

Το μόνο πρόβλημα είναι αυτό της γεύσης καθώς τα περισσότερα δημητριακά είναι άνοστα, ενώ το να προσθέσουμε ζάχαρη, σοκολάτα, κέικ και βουτήγματα ή άλλα γλυκαντικά καταργεί το θρεπτικό τους πλεονέκτημα.

Μπορούμε να ενισχύσουμε ένα πρωινό με δημητριακά προσθέτοντας διάφορες υγιεινές τροφές οι οποίες όχι μόνο θα δώσουν γεύση αλλά θα ενισχύσουν την ενέργεια και την πρωτεΐνη που περιέχει το γεύμα ολοκληρώνοντας και κάνοντας το ακόμα πιο πλήρες. 

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε αυτό είναι να κρατήσουμε τις μερίδες σε λογικά επίπεδα και αυτό αφορά τόσο τα δημητριακά όσο και τα πρόσθετα. Διαβάστε παρακάτω τη λίστα του itrofi.gr!

Μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν βιταμίνες, κάλιο, φυτικές ίνες, και μπορούν να προστεθούν νωπές ή αποξηραμένες χωρίς να χάσουν τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Όπως όλα τα φρούτα έχουν αρκετούς υδατάνθρακες, φυσική γλυκάδα και αυτό μπορεί να αποτρέψει την χρήση ζάχαρης η άλλων γλυκαντικών.

Μήλα

Τα μήλα  έχουν βιταμίνες και φυτικές ίνες. Μπορούν να προστεθούν στο πρωινό μας σαν φέτες, κομμάτια ή ακόμα και να τα βάλουμε όλα μαζί στο μπλέντερ.

Σταφίδες

Οι σταφίδες και ειδικά οι σουλτανίνες, είναι από τις πιο γευστικές επιλογές και δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο πρωινό μας. Από πλευράς θρεπτικών συστατικών και πέρα από την ενέργεια, έχουν σίδηρο κάτι που δεν είναι εύκολο να βρούμε από αλλού. Από πλευράς γεύσης ταιριάζουν φανταστικά με κανέλα.

Μούρα

Τα μούρα και ειδικά τα μύρτιλα είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και κυρίως ανθοκυανίνες. Είναι επαρκώς τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι τα μύρτιλα μπορούν να αναστρέψουν τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ. Από πλευράς γεύσεις υπάρχουν όλες οι δυνατές επιλογές αφού υπάρχουν όξινά, γλυκά, ενδιάμεσα

Στραγγιστό γιαούρτι

Η επιτυχία που απολαμβάνει το στραγγιστό γιαούρτι σε όλο τον κόσμο δεν είναι τυχαία γιατί είναι μία πολύ υγιής επιλογή όταν θέλουμε να προσθέσουμε πρωτεΐνη σε ένα γεύμα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα δημητριακά μας ειδικά στην περίπτωση που αυτά είναι απλά δημητριακά ολικής άλεσης και όχι  για παράδειγμα βρώμη η οποία είναι από μόνη της πλούσια σε πρωτεΐνη.

Μέλι

Το μέλι μια συνηθισμένη επιλογή για το πρωινό, είτε αυτό είναι δημητριακά είτε είναι απλές φρυγανιές με βούτυρο και μέλι. Μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή που περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ παράλληλα έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια και τα φιστίκια, είναι μια κατηγορία τροφίμων που προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια μικρή μόνο ποσότητα ξηρών καρπών μπορεί να δώσει στον οργανισμό μας μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ακόρεστων λιπαρών οξέων (ω - 3 και ω-6), φυτικών πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών (α-τοκοφερόλη), βιταμινών Β, ανόργανων συστατικών (ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και χαλκό) και φυτικών ινών. Χρειάζεται κάτι άλλο;

Όροι: 
Κατηγοριες: