Breakfast + dinner = brinner, η νέα τάση για το τελευταίο γεύμα της ημέρας

Το πρωινό ως δείπνο είναι μια τάση με ένα νέο όνομα: brinner. Ίσως ήρθε η ώρα το brunch να παραδώσει τα σκήπτρα στη νέα ιδέα που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, πέταξε πάνω από την αμερικανική ήπειρο και προσγειώθηκε στο πιάτο μας σερβίροντας ως δείπνο τα φαγητά που αγαπάμε και συνήθως τρώμε το πρωί.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022

Είναι σχεδόν ώρα για δείπνο και αρχίζετε να πεινάτε. Καθώς αναζητάτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας κάτι για φαγητό, πιθανά τίποτα δεν τραβάει την προσοχή σας. Πριν βιαστείτε να παραγγείλετε κάτι απέξω, γιατί να μην πειραματιστείτε με το πρωινό ως δείπνο; Ίσως να αναρωτηθείτε: "Πρωινό για δείπνο ... γιατί;" Γιατί όχι λένε οι οπαδοί του briner που μάλλον έχει κατοχυρωθεί ως πραγματική λέξη αφού τη βρίσκουμε σε όλα τα λεξικά, εμφανίζεται στις λίστες με τις νέες διατροφικές τάσεις ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης κίνησης που θεωρεί ότι θα πρέπει να τρώμε αυτό που θέλουμε, όταν το θέλουμε, π.χ. πίτσα για πρωινό ή αυγά σε πίτσα για δείπνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να κοιτάξετε τα διάφορα blogs με συνταγές στο διαδίκτυο χωρίς να δείτε νέες προτάσεις για ευφάνταστα πιάτα για briner. Θα βρείτε αναφορές ακόμη και για μπουφέ και μπαρ πρωινού που σερβίρονται ως δείπνο, με ομελέτα και τηγανίτες συνοδευόμενα από Mimosa και Bloody Mary cocktails και όχι μόνο για πρωινούς γάμους. Ίσως ακούγονται λίγο υπερβολικά σε κάποιους όλα αυτά, αλλά ποιο παιδί ή ποιος ενήλικας με καρδιά παιδιού δεν θα χαιρόταν στην ιδέα ενός πρωινού για το δείπνο;

Πολλοί μπορεί να έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από τη δική τους παιδική ηλικία, όταν οι γονείς τους πιθανόν να σέρβιραν για βραδινό, τροφές που συνηθίζονταν στο πρωινό, σίγουρα όχι όλες αυτές τις δημιουργικές και συχνά ανατρεπτικές συνταγές, αλλά σίγουρα μια ομελέτα για παράδειγμα. Στις μέρες μας όμως το brinner μάλλον είναι πιο πρακτικό από το brunch. Ποιος πραγματικά έχει το χρόνο να βγει για brunch ένα πολυάσχολο πρωινό του Σαββατοκύριακου; Αν προσθέσει κανείς και την τυπική αναμονή στα εστιατόρια μέχρι να σερβιριστεί, η ημέρα θα μπορούσε να περάσει σχεδόν ολόκληρο προσπαθώντας να φάει μια βάφλα. Ενώ, πόσο πιο ξεκούραστα και τελικά απροσδόκητα θα ήταν να την απολαύσει ένα βράδυ καθημερινής; Αυτό ακριβώς είναι και ένα μέρος της ιδέας πίσω από τη μετατροπή του πρωινού φαγητού σε δείπνο. Μπορεί να λατρεύουμε τις τηγανίτες, τις βάφλες, τις ομελέτες και τα παρόμοια., αλλά πόσοι από εμάς έχουμε πραγματικά το χρόνο, ξυπνώντας το πρωί και τρέχοντας να προλάβουμε διάφορα πριν φύγουμε για τη δουλειά, να φάμε κάτι πιο περίπλοκο από ένα μπολ με γάλα και δημητριακά; Το πρωινό μας είναι συνήθως εν κινήσει, και δυστυχώς απορρίπτουμε ότι απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και οργάνωση. Για τους περισσότερους, τα πιο ουσιώδη και βαρύτερα γεύματα ταιριάζουν καλύτερα στο τέλος της ημέρας.

Το brinner είναι ένα βραδινό γεύμα που έχουμε πραγματικά επιλέξει. Δεν είναι μόνο ένα απλό μπολ δημητριακών με γάλα αλλά και ενοχές που δεν ετοιμάσαμε κάτι καλύτερο. Πολλά εστιατόρια έχουν ανάγει το brinner σε ένα αξιοσέβαστο γαστρονομικό παγκόσμιο κίνημα. Το itrofi.gr σημειώνει απλά ότι το καλύτερο πράγμα αυτής της τάσης είναι το ότι, αν περισσέψει κάτι, θα είναι ένα τέλειο και γευστικό πρωινό την άλλη μέρα χωρίς καθόλου κόπο!

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
Κατηγοριες: