Σχετικα Αφιερωματα

Υγιεινά καλοκαιρινά καλέσματα; Και όμως υπάρχουν

Διοργανώστε ένα καλοκαιρινό party στη βεράντα ή τον κήπο με φρέσκες και χαμηλότερες θερμιδικά εναλλακτικές των αγαπημένων σας πιάτων. Αν προσέχετε τη δίαιτά σας, δεν χρειάζεται να πετάξετε τις προσπάθειές σας από το παράθυρο ή να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας με .... ωμά καρότα. Το itrofi.gr σας δίνει τη συνταγή για καλύτερα συστατικά, γευστικούς αλλά και υγιεινούς τρόπους που θα σας αναδείξουν στον τέλειο οικοδεσπότη. 

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

Βάλτε τα πολύχρωμα φωτεινά τρόφιμα στο επίκεντρο

Κάνετε κεμπάπ από φρούτα και λαχανικά, καρότα και χούμους, καθώς και άλλα πιάτα με βάση τα λαχανικά.  Εκτός από γεύση και θρεπτικά συστατικά θα προσφέρουν και décor!

Ψηφίστε πράσινο

Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και συνδυάστε χρώματα, υφές και γεύσεις στις σαλάτες σας. Προσθέστε σπόρους και μυρωδικά και ένα καλό ελαιόλαδο και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά βέβαια, ας έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο λόγω των ιδιαίτερα θρεπτικών ουσιών τους. 

Προσφέρετε μικρές μπουκιές

Ενθαρρύνετε την οικογένεια και τους φίλους να δοκιμάσουν κάτι νέο. Οι μικρές μπουκιές, θα διευκολύνουν όλους να δοκιμάσουν από όλα και σίγουρα θα πάρουν και τουλάχιστον ένα από εκείνα τα νέα burgers από... παντζάρια που ετοιμάσατε.

Δημιουργήστε ένα φρουτώδες mocktail

Ένα ψευτο-cocktail με φρέσκα πολύχρωμα φρούτα, είναι δροσιστικό και σίγουρα πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο με αλκοόλ, συντηρητκά και ζάχαρη.

Burgers

Η top επιλογή για καλοκαιρινά καλέσματα στη βεράντα ή τον κήπο. Οι θερμίδες και το λίπος αφθονούν σε πολλά μπιφτέκια λόγω των λιπαρών επιλογών κρέατος, των τεράστιων ψωμιών αλλά και των πλούσιων λιωμένων τυριών και της σάλτσας που τα συνοδεύει. Δεν χρειάζεται να τα βγάλετε από το μενού. Απλά επιλέξτε όσο το δυνατόν άπαχο βοδινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα ή ψάρι. Αν επιμένετε σε χοιρινό, προτιμήστε το ψαρονέφρι. Η προσθήκη κρεμμυδιού, μανιταριών, μυρωδικών και μπαχαρικών, θα τα κάνουν εξίσου απολαυστικά. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο τυρί και την μαγιονέζα, προτιμήστε τις εκδόσεις τους με χαμηλά λιπαρά και επιλέξτε ένα από τα δύο. Το αβοκάντο σε φέτες δίνει μια κρεμώδη υφή και προσφέρει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη από την παραδοσιακή μαγιονέζα. Εννοείται ότι δεν πρέπει να ξεχάσετε να συνοδεύσετε τα burgers σας με φρέσκα λαχανικά όπως ώριμες ντομάτες, κρεμμύδι, σπανάκι, μαρούλι και αγγουράκια. Θυμηθείτε ότι ακόμη και με ένα μικρότερο burger, η απόλαυση θα είναι η ίδια. 

Σαλάτα ζυμαρικών

Πολλοί την θεωρούν απαραίτητο έδεσμα. Κάποιες συνταγές είναι ελαφρύτερες από άλλες. Αποφύγετε τις συνήθεις παγίδες και διατηρήστε τα θρεπτικά και νόστιμα συστατικά. Ξεχάστε την μαγιονέζα. Μια τυπική μερίδα (1/2 φλιτζάνι) κλασικής μακαρονοσαλάτας περιέχει 310 θερμίδες – τα 2/3 των οποίων περίπου προέρχονται από λίπος. Προτιμήστε να βάλετε μια κουταλιά της σούπας καλό ελαιόλαδο ανά μερίδα. Χρησιμοποιήστε ζυμαρικά ολικής αλέσεως για να αυξήσετε τις ίνες και να μειώσετε τις συνολικές θερμίδες και εμπλουτίστε την με λαχανικά, όπως ντομάτες, κρεμμύδια, σέλινο, πιπεριές και κρεμμύδια. 

Πατατοσαλάτα

Αν ψάχνετε για ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που αρέσει σε όλους, στα ράφια μπορεί να βρείτε πολλές έτοιμες πατατοσαλάτες. Μην πέσετε στην παγίδα!  Οι περισσότερες από αυτές έχουν πάνω από 300 θερμίδες και 20 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα. Ακόμη και κάποιες σπιτικές συνταγές συχνά απαιτούν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι μαγιονέζα. Αντικαταστήστε την, όλη ή ένα μέρος της, με μια γευστική βινεγκρέτ, ή μια σάλτσα pesto, ή με λιαστές ντομάτες, μουστάρδα Dijon ή πολλά φρέσκα βότανα. Αν προτιμάτε την παραδοσιακή κρεμώδη υφή, ένας συνδυασμός μιας μαγιονέζας με χαμηλά λιπαρά με γιαούρτι light θα σας ικανοποιήσει γευστικά με έναν πιο υγιεινό τρόπο. Οι πατάτες ταιριάζουν με πολλά επιπλέον λαχανικά, όπως τα πράσινα φασολάκια, τις ντομάτες, το σέλινο, τον αρακά, τα καρότα και το κόκκινο κρεμμύδι. Λίγα ψιλοκομμένα τουρσιά και ελιές δίνουν επίσης μια ιδιαίτερη γεύση. Δοκιμάστε να αφήνετε τις φλούδες στις πατάτες, έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως ίνες, που καταπολεμούν την πείνα. 

Επιδόρπια φρούτων

Τελειώστε το πάρτυ σας με ένα επιδόρπιο που είναι γεμάτο φρούτα της εποχής.  Εξάλλου το καλοκαίρι έχει τόσα να προσφέρει.  Φτιάξτε μια φρέσκια φρουτοσαλάτα ή ρίξτε τα στη σχάρα για να αναδείξετε τη γλύκα τους.  Σερβίρετε με παγωμένο γιαούρτι ή λίγο μέλι. 

Όροι: 
Κατηγοριες: