Μια σεφ εξηγεί: Έτσι έκοψα το βραδινό φαγητό!

Για πολλούς ανθρώπους μια από τις πιο αρνητικές και ταυτόχρονα πιο εθιστικές συνήθειες είναι το να τρώνε αργά τη νύχτα. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να το κόψουν αλλά ελάχιστοι το καταφέρνουν για πάντα: αν έχεις αυτή τη συνήθεια δεν ξεμπλέκεις εύκολα. To itrofi.gr βρήκε  το άρθρο μιας σεφ που εξηγεί πως ακριβώς το κατάφερε και σας το παρουσιάζει.

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα σεφ Ναόμι Πομερόι αρθρογράφησε στη Huffington Post για το... μεγάλο κατόρθωμα της λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Μεγάλωσα με καλή διατροφή. Η μητέρα μου έφτιαχνε σαλάτα με κάθε γεύμα και μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε ούτε επεξεργασμένη ζάχαρη, ούτε άσπρο ψωμί. Για την ακρίβεια, ήμουν χορτοφάγος και δεν έτρωγα κρέας μέχρι την στιγμή που δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά στον χώρο των εστιατορίων και έπρεπε να δοκιμάζω κρέας για να το μαγειρεύω και καλύτερα.

Όταν άνοιξα το εστιατόριό μου ήμουν πολύ απασχολημένη για να βρω χρόνο να τρώω ένα κανονικό γεύμα. Κατά κύριο λόγο έτρωγα αφού έκλεινε το εστιατόριο και σε μεταμεσονύχτια μαγαζιά. Ταυτόχρονα έπινα και αλκοόλ. Ένιωθα πως μπορούσα να φάω και να πιω το οτιδήποτε και σε ότι ποσότητα να' ναι χωρίς να επηρεαστεί το σώμα μου. Δεν πάθαινα χανγκόβερ και δεν έπαιρνα καν κιλά.

Μετά από μερικά χρόνια όμως ήταν ξεκάθαρο πως αυτή η ζωή δεν μου έκανε καλό. Ο μεταβολισμός μου άλλαξε, ο οργανισμός μου έπαψε να είναι ανθεκτικός. Ξέρω πως ακούγομαι σαν να είμαι μια ηλικιωμένη κυρία αλλά έτσι ένιωθα. Κι αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε το γεγονός ότι γερνάμε μπορούμε να ελέγχουμε τι βάζουμε στον οργανισμό μας και τι επίδραση έχει στην ευεξία μας.

Δεν ακολούθησα κάποια συγκεκριμένη δίαιτα αλλά ξεκίνησα να τρώω περισσότερες τροφές φυτικής προέλευσης και δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης, δεν επικεντρώθηκα στα κιλά μου αλλά στο να νιώθω γενικότερα καλά με τον οργανισμό μου. Προσπάθησα να τρώω τρεις μερίδες φαγητό την ημέρα και να ισορροπώ ανάμεσα στο κρέας και τα υπόλοιπα είδη. 

Τα σαββατοκύριακα αποφάσισα να είμαι πιο χαλαρή και να τρώω το βράδυ μόνο αυτές τις δύο μέρες της εβδομάδας. Επίσης, ξεκίνησα γυμναστήριο και τις καθημερινές έτρωγα το τελευταίο γεύμα της ημέρας περίπου στις 8 το βράδυ, όχι αργότερα». 

Όροι: 
Κατηγοριες: