Γεύματα που θα γεμίσουν τον οργανισμό σου ενέργεια!

Αισθάνεσαι μια νωθρότητα ανεξάρτητα από το πόσο έχεις φάει; Είναι προφανές πως οι τροφές με τις οποίες επιλέγεις να τρέφεσαι δεν σου εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ενέργεια για τον οργανισμό σου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί…

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

Το itrofi.gr διάλεξε για εσάς ορισμένα φαγητά που λειτουργούν ενισχυτικά για την ενέργειά μας:

Βούτυρο αμυγδάλου σε ψωμί ολικής αλέσεως

Τίποτα πιο εύκολο από ένα τέτοιο γεύμα. Επιλέξτε ψωμί που να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και όσο το δυνατόν λιγότερες πρόσθετες ουσίες. Σε συνδυασμό με το φυσικό βούτυρο αμυγδάλου, το οποίο παρέχει υγιεινά λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες, η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί ένα φυσικό ενισχυτικό ενέργειας. 

Αραβική πίτα με αβοκάντο

Μια αραβική πίτα γεμισμένη με πιπεριές, σπανάκι και αβοκάντο είναι ένα γεύμα γεμάτο με φυτικές ίνες που σας δίνει μια μεγάλη ώθηση για να αντιπαλέψετε τις απαιτήσεις της ημέρας. Ειδικά τα υγιή λίπη που περιέχει το αβοκάντο θα σας κρατήσουν ενεργούς για πολύ μεγάλο διάστημα.

Γιαούρτι με φρούτα

Ένα γλυκό γεύμα που θα σε γεμίσει ενέργεια: ο τέλειος συνδυασμός. Το γιαούρτι και ιδιαίτερα το ελληνικό παρέχει πλήθος πρωτεϊνών ενώ τα φρούτα προσφέρουν στον οργανισμό υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ηλεκτρολύτες. Πρόκειται για ένα κοκτέιλ ενέργειας!

Νερό

Ναι, τόσο απλά: νερό. Αν θες να έχεις παραπάνω ενέργεια απλά πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς. Η αφυδάτωση άλλωστε είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που ο οργανισμός μας αισθάνεται εξασθενημένος και ένα ποτήρι κρύο νερό είναι πολλές φορές το καλύτερο «φάρμακο». Μην το τσιγκουνεύεσαι: πρόσθεσε στον οργανισμό σου όσο πιο πολύ νερό μπορείς. 

Φρούτα σε συνδυασμό με τυρί

Κι όμως, όσο αξιοπερίεργο και αν φαίνεται, αυτός ο συνδυασμός είναι τέλειος γευστικά. Ταυτόχρονα, πρόκειται για κάτι ελαφρύ που θα σε γεμίσει ενέργεια. Οι πρωτεΐνες του τυριού και οι υδατάνθρακές των φρούτων συγκροτούν ένα προωθητικό γεύμα για την ενέργεια του οργανισμού μας.

Όροι: 
Κατηγοριες: