Σχετικα Αφιερωματα

Σπιτικές συνταγές για τον πονόλαιμο…

Ο πονόλαιμος μπορεί να μετατρέψει κάτι τόσο απλό όπως το να καταπίνετε σε ένα ήπιο εφιάλτη. Αυτή η κατάσταση έχει πολλές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων ιογενείς και βακτηριακές δράσεις. Στη συνέχεια ακολουθούν 10 θεραπείες για να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τη δυσφορία στο λαιμό σας.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Γαργάρες με αλατόνερο

Αυτή η θεραπεία είναι πολύ γνωστή, επειδή είναι εύκολο να προετοιμαστεί. Το θαλασσινό νερό ή το αλατόνερο βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και την εξάλειψη του φλέγματος που έχει συσσωρευτεί στο λαιμό σας. Χρειάζεται μόνο ένα ποτήρι ζεστό νερό και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί όλο το αλάτι. Στη συνέχεια, κάνετε γαργάρες. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μηλόξυδο

Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του υγρού αυτού είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ανακούφιση από τον πονόλαιμο. Για την παρασκευή του διαλύματος για τις γαργάρες, θα χρειαστείτε ξύδι από μήλο, αλάτι και ζεστό νερό. Κάνετε γαργάρες με αυτό το διάλυμα αρκετές φορές την ημέρα.
Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και ανακατέψτε καλά. Κάνετε γαργάρες αρκετές φορές την ημέρα.

Μασήστε σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια φυσική θεραπεία που μπορεί να εξαλείψει γρήγορα τη δυσφορία στο λαιμό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μισή σκελίδα σκόρδο. Βάλτε το μισό σκόρδο σε κάθε μάγουλο και πιπιλίστε το  σαν καραμέλα. Κάντε το μία φορά την ημέρα, για να απαλλαγείτε από τα μικρόβια στο λαιμό σας.

Γλυκόριζα

Πρόκειται για μία ρίζα ενός φυτού που έχει ευχάριστη γεύση. Χρησιμοποιείται σε προϊόντα για τη βελτίωση της αναπνοής, επίσης σε γλυκά και ποτά. Αυτή η θεραπεία έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, επειδή έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τον πονόλαιμο και το βήχα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την  ρίζα, αποξηραμένη ή σε σκόνη. Αραιώστε μια κουταλιά της σούπας σκόνη γλυκόριζας σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Κάντε γαργάρες με αυτό το διάλυμα αρκετές φορές την ημέρα.

Εισπνοές υδρατμών

Οι εισπνοές υδρατμών μπορούν να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο που προκαλείται από την ξηρότητα. Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ,  νερό, μια πετσέτα, λάδι ή φύλλα ευκαλύπτου. Γεμίστε το δοχείο με βραστό νερό ως τη μέση. Προσθέστε τα φύλλα ή λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Τοποθετήστε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ και καλύψτε τόσο το κεφάλι σας, όσο και το μπολ με μια πετσέτα. Βεβαιωθείτε ότι ο ατμός δεν καίει το πρόσωπό σας. Απλά πάρτε μια βαθιά ανάσα για αρκετά λεπτά. Ποτέ μην το κάνετε αυτό πάνω σε σόμπα ή σε οποιαδήποτε εστία φωτιάς.

Κανέλα

Εκτός από το υπέροχο άρωμα, η κανέλα βοηθά στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο. Για να προετοιμάσετε αυτό το φάρμακο θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά και κάνετε γαργάρες τρεις φορές την ημέρα.

Μέλι

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Απλά προσθέστε ένα ή δύο κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πάρτε αυτό το διάλυμα αρκετές φορές την ημέρα και σύντομα θα αισθανθείτε ανακούφιση από τον πόνο. 

Γαρίφαλο

Πρόκειται για ένα μπαχαρικό εξαιρετικό για τον πόνο. Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται ευγενόλη που εξαλείφει τον πόνο και έχει επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά ξυλάκια γαρίφαλο. Απλά τοποθετήστε ένα ή δύο στο στόμα και πιπιλίστε τα  με τη γλώσσα σας. Μπορείτε και να το μασήσετε ως τσίχλα. 

Κουρκουμάς σε σκόνη

Αυτή η ρίζα έχει καταπληκτικές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για την προετοιμασία της θεραπείας θα πρέπει να έχετε κουρκουμά σε σκόνη, ζεστό νερό, ζεστό γάλα, μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Αναμίξτε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πάρτε το πριν από το πρωινό. Κάντε το μία φορά την ημέρα για τέσσερις μέρες. Μία παραλλαγή είναι να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη, ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Πάρτε το πριν από τον ύπνο και κάντε γαργάρες με αυτό. Επιπλέον, μπορείτε να αναμίξετε μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε το κάθε μέρα.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό για την ικανότητά του να χαλαρώσει τους μυς. Αλλά εκτός από αυτό, είναι επίσης ανακουφίζει τον πόνο και είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό. Θα χρειαστείτε λίγο χαμομήλι και ζεστό νερό. Βάλτε το χαμομήλι μέσα στο φλιτζάνι και προσθέστε ζεστό νερό. Σκεπάστε και αφήστε το για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι και λεμόνι και γευτείτε το όσες φορές θέλετε.

Φωτογραφία από τον χρήστη NastyaSensei στο Pexels

Όροι: 
Κατηγοριες: