Βελτιώστε το ανοσοποιητικό και την πέψη με αυτή τη νόστιμη frittata

Η κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση αποτελεί μια απλή και σίγουρη συνταγή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη βελτιστοποίηση της υγείας του εντέρου σας. Γεμάτα από τα ευεργετικά μικρόβια που δημιουργούνται κατά τη ζύμωση, τα τρόφιμα αυτά συχνά λείπουν από τη διατροφή μας ενώ, πολλοί από εμάς, αγνοούν ότι το έντερό μας φιλοξενεί περίπου το 85% του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Ενισχύστε το γαστρεντερικό σας σύστημα με την απλή και νόστιμη συνταγή για frittata που σας προτείνουμε. Το kimchi είναι μια παραδοσιακή κορεατική λιχουδιά που γίνεται από λάχανο, ραπανάκι και φρέσκο κρεμμυδάκι που έχουν υποστεί ζύμωση, καθώς και μια σειρά από μπαχαρικά και καρυκεύματα όπως  κόκκινο πιπέρι, σκόρδο, τζίντζερ, ζάχαρη κ.α. Είναι το εθνικό πιάτο της Κορέας, χρησιμοποιείται και στην ιαπωνική κουζίνα, πωλείται σε ασιατικά παντοπωλεία, είναι πικάντικο, γλυκό, τραγανό και ξινό ταυτόχρονα και δίνει υπέροχο άρωμα σε όποιο πιάτο κι αν προστεθεί. Αποτελεί μια πλούσια πηγή προβιοτικών (υγιή βακτήρια Lactobacillus) που διατηρούν υγιή την εντερική χλωρίδα  και τα οποία δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης  που παράλληλα ενισχύει τη γεύση. Το κύριο συστατικό του, το λάχανο, είναι ήδη γνωστό για τις ιδιότητες αποτοξίνωσης που προσφέρει. Βοηθά στον καθαρισμό των εντέρων και διεγείρει την καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών στο σώμα ενώ η περιεκτικότητα του kimchi σε ίνες συμβάλλει επίσης στη σταθεροποίηση των κινήσεων του εντέρου, αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα.

Η ομελέτα που σας προτείνουμε συνδυάζει όλα τα οφέλη του kimchi με εκείνα του σπανακιού σε ένα νόστιμο συνδυασμό με αυγά, βούτυρο από ζώα που τρέφονται με χόρτο και γάλα καρύδας. Ετοιμάζεται εύκολα και μπορείτε να την φτιάξετε ως πρωϊνό, μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 6 μεγάλα αυγά
  • ½ φλ. γάλα καρύδας πλήρες
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 6 φλ. φύλλα από baby σπανάκι
  • ½ φλ. σουρωμένο kimchi, χοντροκομένο και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε μαζί τα αυγά, το γάλα καρύδας και το αλατοπίπερο. Ζεστάνετε το βούτυρο ή το λάδι σε ένα αντικολητικό τηγάνι που μπαίνει και σε φούρνο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι, προσθέστε και το kimchi και απλώστε το καλά. Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε μέχρι το κέντρο της ομελέτας σταθεροποιηθεί, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι όταν τρυπάτε το μείγμα με μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφήστε την να κρυώσε για 5 λεπτά και μεταφέρτε την σε πιάτο. Σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή κρύα με λίγο kimchi από πάνω. 

Όροι: 
Κατηγοριες: