Ύπουλες συνήθειες που μας κάνουν να παχαίνουμε

Ακολουθείς μια καλή διατροφή. Δεν τρως παχυντικά πράγματα και δεν είσαι των υπερβολών. Λογικά θα διατηρηθείς στα κιλά σου και δεν θα βάλεις παραπάνω. Σωστά; Λάθος. Υπάρχουν πολλές μικρές συνήθειες που δεν τους δίνουμε σημασία αλλά είναι πολύ πιθανό να πάρουμε κιλά από αυτές.

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Ακολουθούν ορισμένες από αυτές τις κακές, μικρές συνήθειες:

 

Τρώτε πολύ σπιτικό φαγητό

Το σπιτικό φαγητό είναι συνδεδεμένο με το υγιές φαγητό και τις περισσότερες φορές αυτό είναι μια υγιής σκέψη. Ωστόσο καλό είναι να θυμόμαστε πως ακόμα και το υγιές φαγητό έχει θερμίδες. Καμιά φορά έχει και πολλές θερμίδες. Αν νιώθετε απελευθερωμένοι να φάτε πολύ επειδή τυχαίνει να τρώτε στο σπίτι σας, κρατηθείτε. Τίποτα δεν σας εξασφαλίζει ότι δεν θα βάλετε κιλά. Το ακριβώς ανάποδο μάλιστα. Μπορεί να τρώμε πολύ υγιεινά αλλά αν τρώμε πολύ δεν το γλυτώνουμε: θα παχύνουμε.

Πίνετε διαρκώς αναψυκτικά

Υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό τη μέρα και τις περισσότερες φορές μετά το μεσημεριανό καθώς τους βοηθάει στην πέψη. Πολύ αρνητική συνήθεια που ενδεχομένως να έχει αρνητικές επιπτώσεις ακόμα και αν κατά τα άλλα οι διατροφικές σου συνήθειες σφύζουν από υγεία. Όλα τα αναψυκτικά ασπαρτάμη, μια τεχνητή γλυκαντική ουσία που αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης και εκτός από παχυντικό είναι και απίστευτα ανθυγιεινή. Με μέτρο τα αναψυκτικά λοιπόν αν και το ιδανικό είναι τα κόψετε εντελώς.

Τρώτε πολύ γρήγορα

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μας επιβάλλουν πολλές φορές το να κινούμαστε γρήγορα σε ό,τι κάνουμε και να μην χρονοτριβούμε. Κατανοητό αλλά στο ζήτημα του φαγητού οφείλουμε να κάνουμε μια εξαίρεση όσο και αν μας πιέζει ο χρόνος μας. Διότι όσο πιο γρήγορα τρώμε τόσο μειώνονται οι δυνατότητες του οργανισμού μας να ενσωματώσει και να επεξεργαστεί την τροφή με αποτέλεσμα να παίρνουμε βάρος. Αν βιάζεστε είναι προτιμότερο να φάτε το μισό φαγητό σας με κανονικούς ρυθμούς παρά όλο και γρήγορα.

Δεν προσέχετε τις «λεπτομέρειες» όταν βγαίνετε έξω

Βγαίνετε για ένα ποτό και δεν αφήνετε ούτε δείγμα ξηρού καρπού ή του οποιουδήποτε σνακ έρχεται μαζί με το ποτό σας ως συνοδευτικό. Πάτε σε ένα εστιατόριο και αδειάζετε το κουβέρ. Δεν χρειάζεται. Πιείτε το ποτό σας χωρίς να φάτε τα πατατάκια. Καταναλώστε το φαγητό σας στο εστιατόριο χωρίς να φάτε όλο το ψωμί. Αυτές οι επιπλέον θερμίδες όσο λεπτομέρεια και αν μας φαίνεται, μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες.

Δεν τρώτε τακτικά γεύματα

Δεν αρκεί απλά να τρώτε υγιεινά. Δεν αρκεί απλά να τρώτε λίγο. Πρέπει ταυτόχρονα να τρώτε τακτικά. Να χωρίζετε τα γεύματα της ημέρας σας σε ζώνες και να μην τρώτε άναρχα μέσα στην ημέρα. Ένα ακανόνιστο πρόγραμμα συμβάλλει σε έναν κακό μεταβολισμό. Να χωρίζετε ομοιόμορφα τις θερμίδες που προσλαμβάνει ο οργανισμός μέσα στην ημέρα. Είναι προτιμότερο αυτό ακόμα και από το να τις μειώνετε. Ακόμα και μια απείθαρχη δίαιτα ίσως να είναι μια δίαιτα που δεν αδυνατίζει.

Κάνετε πολύ σκληρή δίαιτα

Θέλετε να χάσετε κιλά και ξεκινάτε εξαντλητικές δίαιτες στις οποίες τρώτε ελάχιστα; Από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε στον εαυτό σας όσον αφορά τις διατροφικές σας συνήθειες. Θα σας το επιβεβαιώσει ο κάθε διαιτολόγος. Ό,τι δίαιτα και αν κάνετε θα πρέπει να θρέφεστε με έναν συγκεκριμένο αριθμό από θερμίδες ανά ημέρα και ποτέ, όσο ανάγκη και αν είναι να χάσετε κιλά, δεν πρέπει να μειώνετε αυτός ο αριθμός. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έρθει η στιγμή που η όρεξή σας θα αυξηθεί απότομα και τότε θα φάτε και παραπάνω από το κανονικό.

Τρώτε τις «μεγάλες» βραδινές ώρες

Το έχετε ξενυχτήσει γιατί την επόμενη μέρα δεν πάτε στη δουλειά ή έχετε αϋπνίες και είστε ξύπνιοι; Μπορεί να σας συμβεί κάτι τέτοιο αλλά θα είναι καταστροφικό αν σε αυτό προσθέσετε γεύματα τις «μεγάλες» ώρες. Κι αυτό διότι είναι δεδομένο πως ο οργανισμός σου δεν θα μπορέσει να κάνει την κατάλληλη χώνεψη των όσων θα φας. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η ίδια ποσότητα από θερμίδες προκαλεί επιπλέον κιλά αν καταναλωθεί το βράδυ σε σχέση με την μέρα ακριβώς εξαιτίας της μειωμένης δυνατότητας για χώνεψη σε αυτές τις ώρες.

Όροι: 
Κατηγοριες: