6 πρακτικές συμβουλές για σωστή διατροφή

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι  η σωστή διατροφή δεν θέλει πάντα κόπο, θέλει τρόπο… Το Α και το Ω για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, είναι να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας και να ακολουθούμε μικρές και εύκολες πρακτικές, ώστε να μην κουραστούμε και παρατήσουμε την προσπάθεια στη μέση.
Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021

Ακολουθούν μερικά τρικ που εγγυημένα μπορούν να βοηθήσουν όποιον προσπαθεί να ελέγξει το βάρος του.

Μην εξαντλείς τον εαυτό σου

Όταν πιέζουμε σε υπερβολικό βαθμό τον εαυτό μας να μην φάει τίποτα, το μόνο που καταφέρνουμε στο τέλος είναι να τρώμε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα τρώγαμε υπό κανονικές συνθήκες. Το μυστικό για να μην διαπράξετε διατροφικές ατασθαλίες είναι το πρόγραμμα. Έχετε πάντα μαζί σας κάποιο υγιεινό σνακ, όπως σταφίδες, αμύγδαλα, ένα βραστό αυγό ή γιαούρτι. Ο προγραμματισμός των γευμάτων και των σνακ κάνει θαύματα για να αποτρέψει την έντονη πείνα που μπορεί να σας κάνει να ενδώσετε σε μία διατροφική παρασπονδία.

Εφάρμοσε τον κανόνα των τριών χρωμάτων ( κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο)

Σε κάθε γεύμα φροντίστε να περιλαμβάνετε από ένα τρόφιμο που να έχει οπωσδήποτε ένα από  αυτά τα χρώματα. Με την εστίαση σε αυτά τα τρόφιμα, θα είστε βέβαιοι ότι δεν θα έχετε χώρο στο πιάτο σας για τροφές με υψηλότερες θερμίδες. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά βοηθούν το δέρμα σας να φαίνεται υγιέστερο και νεώτερο.

Πίνετε πολύ νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε το σώμα ενυδατωμένο και το δέρμα σας. Οι ανάγκες του κάθε ατόμου σε νερό είναι διαφορετικές, αλλά η γενική ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα είναι 8 ποτήρια. Να έχετε υπ’όψιν σας ότι το νερό εκτός από τα άλλα οφέλη του καταλαμβάνει επίσης χώρο στο στομάχι σας, έτσι θα αισθάνεστε χορτάτοι, λαμβάνοντας παράλληλα λιγότερες θερμίδες.

Ελαττώστε την ποσότητα αλατιού που λαμβάνετε

Το αλάτι συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του βάρους και είναι συχνά λόγος για τον οποίο η ζυγαριά δεν κατεβαίνει με τίποτα. Η αυξημένη ποσότητα αλατιού οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, φούσκωμα, και  σε αδυναμία απώλειας βάρους. Το αλάτι μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι . Για το λόγο αυτό, ελέγξτε τις ετικέτες διατροφής για τα υψηλά επίπεδα νατρίου και επιλέξτε προσεχτικά τα τρόφιμα που θα αγοράσετε. 

Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Στην κορυφή της λίστας των τροφίμων που πρέπει να καταναλώνουμε είναι, χωρίς αμφιβολία, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού και δεν θα τον επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες.

Κοιμηθείτε σωστά

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός και για την απώλεια βάρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και λίγες νύχτες απώλειας ύπνου μπορούν να μας οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους μας. Συνιστάται η συμπλήρωση 8 ωρών ύπνου κάθε βράδυ για να μπορέσει ο οργανισμός να ξεκουραστεί και να αποβάλλει με μεγαλύτερη ευκολία το περιττό βάρος.

Καταναλώστε περισσότερα ψάρια. Το ψάρι είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης και η κατανάλωσή του πρέπει να υπάρχει στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα. Μερικά ψάρια, όπως ο σολομός, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να συμβάλουν στην ανάκαμψη των μυών και την ανάπτυξη τους. Τα ψάρια που είναι χαμηλά σε λιπαρά, όπως ο τόνος, είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Απλά βήματα χρειάζονται και κυρίως προσήλωση στο στόχο μας για να έχουμε σύντομα το επιθυμητό αποτέλεσμα στον καθρέφτη μας…

Όροι: 
Κατηγοριες: