Από 2 έως και 4 Δεκεμβρίου το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας στο ΣΕΦ

Το ετήσιο ραντεβού της μελισσοκομίας δίνεται για την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου ανοίγει τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. 250 παραγωγοί από ολόκληρη την Ελλάδα θα δώσουν το παρών σε μια διοργάνωση που υπόσχεται ότι το μέλι...  θα ρέει άφθονο.

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Το 3μερο Φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έχει την υποστήριξη όλων των φορέων του κλάδου, έχει στόχο να ενημερώσει τους επισκέπτες τόσο για τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και τη διατροφική αξία των μελισσοκομικών προϊόντων αλλά και τους τρόπους παραγωγής τους. Παράλληλα αποσκοπεί στην προβολή και προώθηση  των προσπαθειών του μελισσοκομικού τομέα στην Ελλάδα και ευελπιστεί να φέρει κοντά παραγωγούς και επιχειρήσεις παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων ώστε να συμβάλλει στη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση του κλάδου που οργανώνεται στην Ελλάδα και αγκαλιάζει από τις μεγάλες εταιρίες έως τους μικρούς τοπικούς ανεξάρτητους παραγωγούς, τους συνεταιρισμούς, το χονδρικό και λιανικό εμπόριο αλλά και τις εταιρείες κατασκευής και εμπορίας μελισσοκομικών μηχανημάτων και εξοπλισμού. Προσβλέπει επίσης στην επιμόρφωση και ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων σε θέματα νέων τεχνολογιών, νέας νομοθεσίας, τυποποίησης, υγιεινής αλλά και ασφάλειας των μελισσοκομικών προϊόντων.

Το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει και να προμηθευτεί ποιοτικό μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, κηρήθρα, κερί, κεραλοιφές και προπόλη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως τη Βυτίνα, τη Μάνη, το Λασίθι, την Πιερία, την Ημαθία, τα Χανιά, τη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Ηλεία, τη Ροδόπη, την Αμοργό, την Πάρο, την Ικαρία, την Κάρπαθο, την Κέα, τη Λήμνο, τη Λέσβο, τα Ιωάννινα.   Και φέτος θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως: μελισσοκομικό συνέδριο, γευσιγνωσία αμιγών κατηγοριών μελιού και βαθμολόγηση από το κοινό, γαστρονομικός διαγωνισμός με βάση το μέλι, εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται με μέλι, γευσιγνωσίες μελιού και γαστρονομικές παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι. Οι διοργανωτές υπόσχονται πολλά κεράσματα για όσους παρευρεθούν και για τους μικρούς επισκέπτες έχει προβλεφθεί ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος όπου θα απασχοληθούν δημιουργικά και, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που έχουν κεντρικό θέμα «γνωρίστε τον μικρόκοσμο της μέλισσας», θα μάθουν τα πάντα για το μέλι και τις μέλισσες.  

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • Παρασκευή 2/12 16:00 – 21:00
  • Σάββατο 3/12 10:00 – 21:00 
  • Κυριακή 4/12: 10:00 – 20:00
Όροι: 
Κατηγοριες: