Ισχυρό αντιμικροβιακό φάρμακο το μέλι

Ξεχάστε τα ακριβά φάρμακα που συχνά δεν έχουν αποτελέσματα. Για την καταπολέμηση των ανθεκτικών μικροβίων, η λύση είναι μία, το μέλι. Όσο πιο σκούρο είναι το μέλι, τόσο πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι, λέει ο βασικός κανόνας και μάλλον έχει δίκιο καθώς το μέλι, φαίνεται πως αποτελεί ένα διαχρονικό superfood.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως η υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα σε συνδυασμό με την παχύρευστη μορφή του, το καθιστούν αντίπαλο των μικροβίων που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα ακόμη και στην αντιβίωση.

Αξιοσημείωτη είναι και η έρευνα επιστημόνων από τα πανεπιστήμια Κάρντιφ στη Βρετανία και Βαϊκάτο στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με την οποία, το μέλι μπορεί να αντιμετωπίσει τον υπερανθεκτικό στη θεραπεία χρυσίζον σταφυλόκοκκο (MRSA), ενός πολύ επικίνδυνου νοσοκομειακού μικροβίου, που πλήττει ασθενείς σε όλο τον κόσμο. 
Συγκεκριμένη ομάδα ενζύμων, ευθύνεται για τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού, που όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, προέρχονται είτε από τις μέλισσες είτε από τη γύρη των λουλουδιών. 

Το θεραπευτικό μέλι 

Και αν αναρωτιέστε , ποια είδη μελιού είναι τα πιο θεραπευτικά, ιδού:

  • Το θυμαρίσιο: περιέχει θυμόλη, μια φαινόλη με αναγνωρισμένες αντισηπτικές ιδιότητες. Επουλώνει γρήγορα τις πληγές και τα εγκαύματα  πιο γρήγορα από τις ειδικές γάζες των νοσοκομείων.
  • Το μέλι μανούκα: προέρχεται από τα δέντρα Leptospermum scoparium της Νέας Ζηλανδίας και διαθέτει μια ουσία , την μεθυλγλυοξάλη, που καταπολεμά τις μυκητιάσεις, την τερηδόνα, τον σταφυλόκοκκο και τον εντερόκοκκο. 
Όροι: 
Κατηγοριες: