Νερό με ζάχαρη ή ισοτονικό ποτό;

Ψάχνετε για έναν οικονομικό τρόπο να τονώσετε τον οργανισμό σας; Ξεχάστε τα πολύπλοκα-και λιγάκι ακριβά-ενεργειακά ποτά και προτιμήστε νερό με ζάχαρη. Ναι, τόσο απλά. Το νερό με μια κουταλιά ζάχαρη είναι ισοδύναμο ή και καλύτερο σε πολλές περιπτώσεις από τα ενεργειακά ποτά σύμφωνα με έρευνα.

 

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Home made ισοτονικό ποτό

Έρευνα που πραγματοποίησαν τα πανεπιστήμια Bath, Northumbria, Newcastle και Maastricht με χρηματοδότηση του Sugar Nutrition UK και Suikerstichting Nederland και δημοσιεύθηκε στο «American Journal of Physiology – Endocrinology and Metabolism», αποκάλυψε πως οι επιδόσεις 14 ποδηλατών ήταν καλύτερες όταν κατανάλωσαν ένα ποτήρι νερό με ζάχαρη από ότι ένα ισοτονικό ποτό. 

Η έρευνα αποκάλυψε πως και τα δύο είδη ποτών αύξησαν τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού των αθλητών, ωστόσο, το νερό με τη ζάχαρη φαίνεται πως κέρδισε στα σημεία καθώς οι αθλητές έδειξαν λιγότερο κουρασμένοι μετά την κατανάλωσή του. Παρόλο που το δείγμα της έρευνας ήταν αρκετά μικρό ώστε να εξαχθούν πολύτιμα αποτελέσματα, φαίνεται πως έχει ανοίξει ο δρόμος για την εξερεύνηση φυσικότερων τρόπων ενίσχυσης του οργανισμού των αθλητών. 

Όροι: 
Κατηγοριες: