Ποια φρούτα συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας;

Όταν σκέφτεστε τι να φάτε για να χτίσετε μυς, τα φρούτα μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό. Αλλά τα φρούτα είναι εξίσου σημαντικά με τις άλλες τροφές. Το κάλιο που περιέχουν  βοηθά στην κατασκευή και την ενδυνάμωση των μυών, οι υδατάνθρακες απαλλάσσουν το σώμα από το να κάψει τους μυς για ενέργεια και τα αντιοξειδωτικά τους προστατεύουν τους μύες από τις οξειδωτικές βλάβες.

 

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Το «χτίσιμο» και η «γλυπτική» των κοιλιακών μυών ξεκινά πολύ πριν φτάσετε στο γυμναστήριο. Η ανάπτυξή τους απαιτεί ένα πρόγραμμα διατροφής που θα βασίζεται, εκτός από τα βαράκια, στην κατανάλωση άφθονων υγρών και  σωστών τροφών.  Η σωστή φόρμουλα θα σας δώσει ενέργεια στις προπονήσεις, θα επισκευάσει τον μυϊκό ιστό και θα σας βοηθήσει να σμιλεύσετε το σώμα σας. Τα φρούτα ανήκουν διαπιστωμένα στις βασικές υγιεινές τροφές, παρέχοντας ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και υγρά.

Το κάλιο χτίζει το μυ

Μπορείτε να θεωρείτε ότι το κάλιο είναι ένα ανόργανο άλας που βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών και όχι ότι προάγει την ανάπτυξη των μυών. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεστε αρκετό κάλιο στη διατροφή σας για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη πρωτεϊνών και μυών. Οι ενήλικες χρειάζονται 4.700 χιλιοστόγραμμα καλίου την ημέρα. Οποιοδήποτε φρούτο μπορεί να συμβάλλει στην κάλυψη των καθημερινών σας αναγκών σε κάλιο, αλλά βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε τις ιδιαίτερα πλούσιες πηγές, όπως είναι το πεπόνι, οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, τα δαμάσκηνα και τα αποξηραμένα βερίκοκα.

Οι υδατάνθρακες εξοικονομούν πρωτεΐνες

Οι υδατάνθρακες παρέχουν στο σώμα ενέργεια και αν δεν πάρετε αρκετούς μέσω της διατροφής, το σώμα μπορεί να κάψει το μυ αντ’αυτών για να εξασφαλίσει την απαραίτητη ενέργεια. Οι ειδικοί συμβουλεύουν εάν γυμνάζεστε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, οι μισές θερμίδες τουλάχιστον που παίρνετε να προέρχονται από υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες είναι το σημαντικότερο μακροθρεπτικό συστατικό στα φρούτα και αποτελούν μια υγιεινή επιλογή στη διατροφή σας για τη μυϊκή ανάπτυξη. Υγιεινά και υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες φρούτα είναι τα σταφύλια, τα αχλάδια, τα κεράσια, ο ανανάς και οι χουρμάδες.

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τους μυς

Η έντονη άσκηση προκαλεί χημικές αντιδράσεις που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα και μπορεί να χρειαστεί να πάρετε αντιοξειδωτικά συμπληρώματα σε καθημερινή βάση.  Αλλά όταν πρόκειται για τα αντιοξειδωτικά και την υγεία, είναι πάντα καλύτερα να τα παίρνετε από τα τρόφιμα. Τα φρούτα είναι πλούσια σε πολλά αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή. Προστατέψετε τους μυς σας συμπληρώνοντας τη διατροφή σας με μάνγκο, γκρέιπ φρουτ, μήλα και μούρα.

Πώς να προσθέσετε φρούτα στη καθημερινή διατροφή σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε φρούτα στη δίαιτά σας για τη δημιουργία μυών αλλά και για να πάρετε όλα τα διατροφικά οφέλη. Ξεκινήστε κάνοντας τα φρούτα το επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα σας. Τα φρούτα αποτελούν επίσης όπως είπαμε μια καλή επιλογή υδατανθράκων και προτείνονται ως σνακ μετά την προπόνηση. Συνδυάστε τα με γιαούρτι για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για την κατασκευή και την αναπλήρωση των πρωτεϊνών.

Όροι: 
Κατηγοριες: