Πρωτοποριακή μέθοδος διατροφικού ελέγχου από το Ηνωμένο Βασίλειο!

Ένα βήμα πριν από μία, από τις πιο πρωτοποριακές μεθόδους  ελέγχου ισορροπημένης διατροφής, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet diabetes and endocrinology, η οποία μας έρχεται από την Βρετανία, θεωρείται απλή, αφού στηρίζεται στη συλλογή ούρων και μέσω αυτού ελέγχει την ποιότητα των τροφών, που καταναλώνουμε εντός ενός εικοσιτετραώρου. 

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ανάπτυξη μιας τέτοιας μεθόδου καθώς στο μέλλον με έναν απλό τρόπο θα μπορούμε να διαπιστώνουμε πόσο ισορροπημένη είναι η διατροφή μας και ποιες ελλείψεις έχει ο οργανισμός μας.

Πρώτος ο Ιπποκράτης στην παγκόσμια ιστορία των επιστημών συνέδεσε την καλή υγεία με την ισορροπημένη διατροφή. Σήμερα δεν  είναι λίγες οι φορές, που επιστήμονες μας προτρέπουν να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες δίνοντας μας συγκεκριμένες οδηγίες, σύμφωνα με μελέτες υποθετικές και μοντέλα εργαστηριακά ή από την μακροχρόνια μελέτη και παρατήρηση ασθενών, για τον τρόπο δημιουργίας μιας νόσου όπως καρδιοπάθειες, αυτοάνοσα, διαβήτης και μια σειρά από άλλες σοβαρές και χρόνιες ασθένειες. 

Με την μέθοδο αυτή, με ένα απλό τεστ ούρων θα γνωρίζουμε ποιες ουσίες ακριβώς έχουμε στον οργανισμό μας και σε τι ποσότητες, άρα θα ξέρουμε με ποιόν τρόπο  να προφυλαχθούμε και πώς, ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε μία νόσο που μπορεί να μας παρουσιαστεί μελλοντικά. Η μέθοδος είναι τόσο απλή και στηρίζεται στη διάσπαση των τροφών που προκύπτουν κατά τον μεταβολισμό τους στον οργανισμό μας, ενώ το κυριότερο είναι ότι μπορούμε να δράσουμε προληπτικά.

Μία τέτοια μέθοδος θα μας δώσει έναν καινούριο δρόμο στο διατροφικό προφίλ κάθε ανθρώπου θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε εντοπισμένα την τροφή σαν φάρμακο και όχι απλά σαν μια γευστική απόλαυση, ενώ θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εντοπισμένα τι από τις τροφές, που καταναλώσαμε είναι όντως ευεργετικές για τον οργανισμό μας ή αντιθέτως γεμάτες φυτοφάρμακα. Ενώ βασικός στόχος είναι η καταπολέμηση της παχυσαρκίας και άλλων ασθενειών.

Όροι: 
Κατηγοριες: