Τώρα από τους επιστήμονες έρχεται ο ροζ ανανάς

Οι επιστήμονες των ΗΠΑ κατάφεραν να φτιάξουν γενετικά τροποποιημένο ανανά με ροζ σάρκα, ο οποίος πολύ σύντομα θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων της Αμερικής. Τα ερωτήματα τώρα πλέον, που γεννιούνται είναι κατά πόσο ο οργανισμός φαρμάκων θα αποδεχθεί την κυκλοφορία ένα τέτοιου είδους προϊόντος καθώς ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στον τομέα τροφίμων ενώ τα αποτελέσματα κάποιας παρενέργειας στον άνθρωπο ίσως να μην είμαστε σε θέση άμεσα να αξιολογηθούν αλλά σε βάθος χρόνου.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Ο ανανάς αποτελεί ένα φρούτο το οποίο δεν ξεχωρίσει ιδιαίτερα για τις βιταμίνες του αλλά, για την πληθώρα ιχνοστοιχείων και ενζύμων, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και των ούλων, ενώ η χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη τον κάνει ιδανικό για δίαιτα. Οι επιστήμονες προκειμένου να τον κάνουν περισσότερο προσιτό στο ευρύ κοινό τον έκανα ροζ , οι οποίοι στηρίχτηκαν στο κόκκινο χρώμα της ντομάτας, το οποίο το οφείλει στο λυκοπένιο και είναι μία φυσική χρωστική, που παράγεται από ένζυμα τα οποία περιέχει. Η γενετική τροποποίηση στάθηκε στην παραγωγή αυτού του ενζύμου στον ανανά χωρίς να αλλοιώνει την γεύση του, παρά μόνο αλλάζοντας το χρώμα της σάρκας του.

Ο οργανισμός τροφίμων της ΗΠΑ επέτρεψε την κυκλοφορία του θεωρώντας ότι δεν έγινε κάποια παρέμβαση επιβλαβής για τον άνθρωπο αλλά καλό θα ήταν να το αντιμετωπίσουμε διστακτικά καθώς σε τέτοιου είδους εγχειρήματα δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κυκλοφορίας αποσύρονται.

Όροι: 
Κατηγοριες: