Ελληνική μπύρα ανάμεσα στους νικητές του Great Taste Awards

Είναι μόνο ενός έτους και κατάφερε να κερδίσει ήδη τα φώτα δημοσιότητας. Ο λόγος για την νέα Παριανή μπύρα 56 "Isles Pilsner" της "Μικροζυθοποιίας Πάρου" η οποία κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν στο Great Taste Awards. 

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τo Great Taste Awards, η αλλιώς "τα όσκαρ των φαγητών", αποτελεί διοργάνωση που διεξάγεται κάθε χρόνο και διαρκεί περίπου 60 μέρες. Πεντακόσιοι (500) γευσιγνώστες, σεφ, παραγωγοί κι εστιάτορες, δοκιμάζουν παγκόσμια προϊόντα χωρίς να γνωρίζουν ονομασία και τόπο πρόελευσής τους. Η μπύρα "56 Isles Pilsner", ελαφριά και ξανθιά με πλούσιο αφρό, κέρδισε φέτος, ένα αστέρι, το πρώτο που κερδίζει η Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πριν από ένα χρόνο, οι πρώτες πωλήσεις της νέας μπύρας στην Παριανή αγορά, ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες των δημιουργών της. 'Ενα χρόνο μετά, κατάφερε να ξεχωρίσει και η γεύση της να αναγνωριστεί παγκοσμίως από γνώστες του είδους, κριτές με αυστηρά εκπαιδευμένους ουρανίσκους. Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας "Μικροζυθοποιίας Πάρου", το μικροκλίμα του τόπου και η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα. "Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής."

Η ιδέα ξεκίνησε ένα απόγευμα στο Λονδίνο. Δεν υπάρχουν και πολλά ζεστά απογεύματα στο Λονδίνο, αντίθετα με τα Ελληνικά νησιά. Μια μπύρα craft που θα απολαμβάνεται κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου. Πλούσια σε γεύση, «τραγανή» και ευχάριστη. Παρασκευασμένη στην αγαπημένη μας Πάρο, με το όνομα της να τιμά και τα 56 νησιά των Κυκλάδων, κοσμοπολίτικη, με πανέμορφο τοπίο και την ζεστασιά των ανθρώπων της.

"Είμαστε υπερήφανοι που ένα ποιοτικό ελληνικό προϊόν κερδίζει διεθνή αναγνώριση" δηλώνει ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της Παριανής ζυθοποιίας.

Η «Μικροζυθοποιία Πάρου» ιδρύθηκε στο νησί της Πάρου το 2014 από τον Παριανό Νικόλαο Παυλάκη και τον Κύπριο Μαρίνο Αλεξάνδρου που ζει στο Λονδίνο. Τα δυο τελευταία χρόνια αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στις Κυκλάδες.

Δέσποινα Κωστέα

Όροι: 
Κατηγοριες: