Υπάρχει πλαστικό στο θαλασσινό αλάτι;

Έρευνες που έγιναν σε 15 μάρκες κοινού επιτραπέζιου αλατιού στην Κίνα, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη πλαστικών ουσιών. Οι έρευνες αποκάλυψαν μικροσωματίδια πλαστικού τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου, που περιέχεται στο κοινό μπουκάλι νερού, καθώς και πολυαιθυλένιο, σελοφάν, και μια μεγάλη ποικιλία από άλλες πλαστικές ύλες. 

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Και όλα αυτά μέσα στο κοινό αλάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέσο νοικοκυριό στην Κίνα. 

Το πλαστικό στον οργανισμό μας…
Η ομάδα των μελετητών του πανεπιστημίου Νόρμαλ της Ανατολικής Κίνας, αποκάλυψε επίσης μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων πλαστικών ουσιών σε αλάτι ωκεανού καθώς και σε αλάτι από λίμνες αλμυρού νερού. 

Τα αποτελέσματα αυτά θορύβησαν τους επιστήμονες καθώς τα μικροσωματίδια είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία αφού προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές και καρκίνο. Η μελέτη αφορούσε σε προϊόντα αλατιού στην αγορά της Κίνας  αλλά οι ειδικοί αναφέρουν πως το ίδιο πρόβλημα προφανώς παρατηρείται και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. 
Αν ένα άτομο, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, κατανάλωσε τη μέγιστη ετήσια ποσότητα κατανάλωσης αλατιού, θα κατέληγαν στον οργανισμό του 1.000 πλαστικά μικροσωματίδια. Παρόλο που το νούμερο προκαλεί εντύπωση-εντούτοις είναι σαφώς μικρότερο από τα 11.000 μικροσωματίδια πλαστικού που προσλαμβάνει ένας ευρωπαίος καταναλωτής ετησίως καταναλώνοντας οστρακοειδή.

Όροι: 
Κατηγοριες: