Ανακαλύψτε το τσάι από αγκινάρα

Η αγκινάρα είναι ένα τρόφιμο παρεξηγημένο από πάρα πολλούς που αρνούνται πεισματικά να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη τροφή, αλλά αναγνωρίζουν τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η αγκινάρα στον οργανισμό. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σας έχουμε τη λύση: το τσάι από αγκινάρα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για να παίρνετε σε τακτική βάση τις βιταμίνες, τις πρωτεΐνες, τα μέταλλα και όλα όσα μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό το συγκεκριμένο φυτό.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

Παρά το γεγονός ότι αρχικά κατάγονται από την Βόρεια Αφρική, η αγκινάρα καλλιεργείται πολύ περισσότερο στην περιοχή της Μεσογείου και καταναλώνεται με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς, είναι και το τσάι. Είναι γενικά οι ρίζες, καθώς και το «κεφάλι» του φυτού της αγκινάρας που χρησιμοποιείται για να γίνει το τσάι. Το τσάι αγκινάρας είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καθώς και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι χρήσιμα για την διατήρηση της καλής υγείας. Πίνοντας τσάι αγκινάρας μπορείτε να βελτιώσετε την ανάπτυξη των ιστών και να πάρετε σημαντικά οφέλη.

Το πιο κοινό όφελος για την υγεία που συνδέονται με το τσάι αγκινάρας, είναι η ικανότητά του να μειώνει τη χοληστερόλη καθώς και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους πάσχουν από διαβήτη, δεδομένου ότι μπορεί να βοηθήσει τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Ο λόγος που συμβαίνουν τα παραπάνω είναι ότι η κατανάλωση τσαγιού αγκινάρας μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού, να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του σώματος, καθώς και να συμβάλλει στην τόνωση της όρεξης. Με τον τρόπο αυτό, το τσάι αγκινάρας  σας βοηθάει  να διατηρήσετε μια υγιή καρδιά, καθώς και υγιείς αρτηρίες και  ροή του αίματος.

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα που το τσάι αγκινάρας  μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση του, είναι η ομαλή πέψη, ανακουφίζοντας από πόνους στο στομάχι, ναυτία, δυσκοιλιότητα ή φούσκωμα. Επιπλέον, αγκινάρα τσάι έχει διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες για εκείνους που ψάχνουν για την ανακούφιση από τα συμπτώματα των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, τις πέτρες στα νεφρά, και από άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το ουροποιητικό σύστημα. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του τσαγιού είναι επίσης εξαιρετικές για διατήρηση της καλής υγείας  του συκωτιού. 
Πίνοντας τσάι αγκινάρας τακτικά έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην καλή υγεία και εμφάνιση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Για εκείνους που υποφέρουν από ανεπιθύμητες κηλίδες ή ακμή, το τσάι αγκινάρας μπορεί να αποδειχθεί ένας εξαιρετικός τρόπος για να βοηθήσει στη μείωση ή και στην αποτροπή αυτών των προβλημάτων. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η κατανάλωση αυτού του τσαγιού, μπορεί να σας βοηθήσει να απορροφήσετε καλύτερα ορισμένες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για έναν υγιή οργανισμό. 

Πως φτιάχνεται το τσάι αγκινάρας

To itrofi.gr σας παρουσιάζει πως να προετοιμάσετε το τσάι αγκινάρας. Ρίξτε τα φύλλα τσαγιού αγκινάρας ή ακόμα και σακουλάκια με το συγκεκριμένο τσάι που μπορείτε να προμηθευτείτε από μαγαζιά που πουλούν βιολογικά προϊόντα και αφήστε τα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για ένα χρονικό διάστημα από 8 έως 12 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε μέλι ή λεμόνι, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. 

Όροι: 
Κατηγοριες: