Μανιτάρια Chaga: τα θεραπευτικά του είδους

Πρόκειται για την απλή ονομασία του είδους Inonotus obliquus και είναι ένα είδος μύκητα που αναπτύσσεται στα δέντρα σημύδας της Σιβηρίας και σε άλλες ψυχρές περιοχές όπως η Αλάσκα και ο Βόρειος Καναδάς. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μανιτάρια, τα chaga έχουν ένα πολύ σκληρό εξωτερικό περίβλημα που μοιάζει με  καμένο άνθρακα και  ένα χρώμα σκουριάς στο εσωτερικό. 

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Μπορούν να ζυγίζουν ακόμα και πάνω από 30 κιλά και να αναπτυχθούν σε μια ποικιλία σχημάτων. Αναπτύσσονται στα δέντρα σημύδας και βοηθούν τα δέντρα να παραμείνουν υγιή και να αναπτυχθούν, ενώ μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν ένα άρρωστο δέντρο να επανακάμψει. Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των μανιταριών chaga δεν περιορίζονται στα άλλα δέντρα, αλλά επεκτείνονται και στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό

Πρόκειται για μία αντιοξειδωτική σούπερ τροφή, καθώς περιέχει chaga μία ουσία, την  υπεροξειδική δισμουτάση (SOD) σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Η SOD εξουδετερώνει αποτελεσματικά τη ζημιά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει από ασθένειες και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Διαθέτει έως και 50 φορές περισσότερα ένζυμα SOD από τους χυμούς φρούτων, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τις τρούφες και τα φύκια.  Η απίστευτη ικανότητα των μανιταριών chaga για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στον αγώνα κατά της γήρανσης, τις καρδιακές παθήσεις, αλλά και για τον καρκίνο.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα ισχυρό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι απαραίτητο για την καλή γενική υγεία και την προστασία από οποιαδήποτε ασθένεια. Τα μανιτάρια Chaga βοηθούν στην ενίσχυση και ταυτόχρονα ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά τρόφιμα για αυτοάνοσες νόσους.

Ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης.

Όταν λαμβάνονται ως τσάι και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το πεπτικό σας σύστημα σε άριστη κατάσταση. Βοηθούν στην ανακούφιση από τη δυσπεψία και από τους πεπτικούς πόνους, διατηρώντας παράλληλα το πεπτικό σύστημα σε ομαλή λειτουργία. 

Βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος και την προστασία του DNA.

Έχουν σκούρο χρώμα του, εξαιτίας της πολύ υψηλής περιεκτικότητας τους σε μελανίνη. Η μελανίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ότι προστατεύει τα γονίδια και το DNA. Η μελανίνη, επίσης είναι η κύρια χρωστική ουσία που υπάρχει στο δέρμα μας. Το περιεχόμενο μελανίνης των μανιταριών chaga μπορεί να ενισχύσει την υγεία του δέρματός σας, κρατώντας το όμορφο και εύπλαστο. Μπορεί, ακόμα, να βοηθήσει στην προστασία τόσο του δέρματος, όσο  και των μαλλιών από τη ζημιά που προκαλεί ο  ήλιος. 

 

Όροι: 
Κατηγοριες: