Βανίλια: η βασίλισσα των αισθήσεων

Το άρωμά της μεθυστικό.  Η γεύση της ονειρεμένη.  Ο λόγος για τη βανίλια που εκτός των άλλων έχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας.  Την χρησιμοποιούμε στην μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και την κοσμετολογία. Και παρόλο που η γεύση και το άρωμά της δεν ξεχνιούνται εύκολα χάρη στα 250 οργανικά συστατικά της, η βανίλια φαίνεται πως έχει πολύ περισσότερα να μας δώσει.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Στην αρωματοθεραπεία, η βανίλια θεωρείται πως βελτιώνει τη διάθεση ενώ σε πείραμα που έγινε στο λονδρέζικο νοσοκομείο «St.George’s», αποδείχθηκε πως τα έμπλαστρα βανίλιας βοήθησαν κάποιους ασθενείς να χάσουν κιλά-κάτι ωστόσο που δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Μυρωδιά που δεν ξεχνιέται με οφέλη για την υγεία

Πολλοί αναφέρονται και στις αφροδισιακές ιδιότητες της βανίλιας, κάτι που απέδειξε και ο νευρολόγος Άλαν Χιρς στο Ινστιτούτο όσφρησης και Γεύσης στο Σικάγο, σε έρευνα, όπου άνδρες βρήκαν ερεθιστική τη μυρωδιά της συγκριτικά με άλλες μυρωδιές (όπως τη μαύρη γλυκόριζα, τη λεβάντα, την κολοκυθόπιτα και τα ντόνατς).
Αλλά και στην υγεία μας τα οφέλη της είναι πολλαπλά. Βοηθά στην χώνεψη, ανακουφίζει τις στομαχικές διαταραχές και τονώνει το νευρικό σύστημα. Και όλα αυτά με μια μυρωδιά που δύσκολα βγαίνει από το μυαλό…

Όροι: 
Κατηγοριες: