Κεράσι: Το μικρό αλλά πεντανόστιμο και ωφέλιμο φρούτο

Ένα δροσερό και λαχταριστό φρούτο της άνοιξης που βοηθάει τον ανθρώπινο οργανισμό με πολλούς και πιθανότατα άγνωστους τρόπους. Εσείς πόσα από αυτά τα οφέλη γνωρίζετε;

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022

Με την αλλαγή της εποχής και τον ερχομό των καλοκαιρινών μηνών, μπαίνουν στα ψυγεία μας τα αγαπημένα μας νόστιμα, δροσερά και λαχταριστά φρούτα. Ένα από αυτά είναι αδιαμφισβήτητα το κεράσι, που όχι μόνο απολαμβάνεται εύκολα και αποτελεί ένα από τα γευστικότερα φρούτα, αλλά διαθέτει και πολλά θρεπτικά συστατικά και μεγάλη θρεπτική αξία, καθιστώντας το ένα τρόφιμο που δεν πρέπει σίγουρα να λείψει από τη φρουτοσαλάτα σας φέτος. 

Ποια είναι όμως ακριβώς τα οφέλη αυτού του φρούτου;

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά όπως λουτεΐνη και  β-καροτίνη, που συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία των ματιών αλλά και στην αντιμετώπιση επιβλαβών ουσιών που προκαλούν γήρανση, καρκίνο και φλεγμονή.

Ενισχύει την σωστή λειτουργία της καρδιάς, αφού αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, το οποίο ρυθμίζει την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση, τη σωστή λειτουργία των νεφρών και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης χάρη στα υψηλά επίπεδα φυτοστερολών που διαθέτει, οι οποίες μειώνουν τα κακά επίπεδα χοληστερίνης (LDL), με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι γεμάτο πολυβιταμίνες, αφού διαθέτει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C (10.8 σε κάθε 200g κερασιών), βήτα καροτίνης, και βιταμίνης A, B6 και K.

Παρέχει μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών που είναι αναγκαίες στις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού, αφού μόνο δέκα κεράσια χαρίζουν 1.4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Αποτελεί το ιδανικό σνακ για μία ισορροπημένη διατροφή για συνδυασμό γευστικής απόλαυσης με ελάχιστες θερμίδες, αφού ένα κεράσι έχει μόλις τέσσερις θερμίδες.

Βοηθά το σώμα να κοιμηθεί καλά, χάρη στις μεγάλες ποσότητες μελατονίνης.

Χάρη στο βόριο που περιέχει, ενισχύει την καλή υγεία των οστών.

Όροι: 
  • ΟΞΕΙΔΩΣΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: