Εδώ ζυμώνεται – Εδώ ψήνεται: το ειδικό σήμα του φρέσκου ψωμιού στους φούρνους

Διατίθεται πλέον ειδικό σήμα για τους φούρνους που χρησιμοποιούν εξ’ολοκλήρου την αυθημερόν παραγωγική διαδικασία αρτοποίησης, μετά τα παράπονα και τις καταγγελίες των καταναλωτών για παραπλάνηση κατά την αγορά άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων σε διάφορα καταστήματα από κατεψυγμένη και προψημένη ζύμη.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Στις 29 Νοεμβρίου ψηφίσθηκε από την Βουλή τροποποίηση/προσθήκη της ισχύουσας αρτοποιητικής νομοθεσίας και ορίστηκε ότι όλα τα νόμιμα αρτοποιεία τα οποία παράγουν και διαθέτουν άρτο σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο, θα φέρουν το ειδικό σήμα : «Ελληνικός Παραδοσιακός Φούρνος-Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται». Η εν λόγω διαδικασία παραγωγής και διάθεσης περιλαμβάνει την επιλογή των πρώτων υλών, το ζύμωμα της ζύμης –χωρίς να υποβληθεί σε διαδικασία κατάψυξης ή ανάλογης συντήρησης-  την ωρίμανση (το φούσκωμα της ζύμης), την μορφοποίησή της και το ψήσιμο.
Ο καταναλωτής θα μπορεί να αναγνωρίζει τα παραδοσιακά αρτοποιεία από το επικολλημένο στην πόρτα τους ειδικό σήμα και να προμηθεύεται πάντα φρέσκο ψωμί και αρτοπαρασκευάσματα. 

Επιπλέον, το σήμα αυτό εξασφαλίζει τον σαφή διαχωρισμό του παραδοσιακού φούρνου της γειτονιάς από τα πρατήρια, τα super market και τα διάφορα άλλα καταστήματα πώλησης άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων. Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων κυκλοφόρησε και έχει αρχίσει να διανέμει στα μέλη της το νέο σήμα του σωματείου. 

Όροι: 
Κατηγοριες: