Έτσι θα φτιάξετε το τέλειο σπιτικό ποπ κορν

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε το ποπ κορν, τρελαινόμαστε με την γεύση του. Είναι μάλιστα και ένα σνακ που μπορούμε πανεύκολα να το ετοιμάσουμε σπίτι μας βάζοντας το απλά στο φούρνο μικροκυμάτων.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κάτι που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «σπιτικό», δεν είναι και τόσο υγιές. Το βούτυρο που περιέχει άλλωστε είναι χημικά επεξεργασμένο ενώ και οι σακούλες στις οποίες βρίσκεται, όταν θερμαίνονται εκπέμπουν κάποια μικρά σωματίδια τα οποία είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας.

Τους κινδύνους μάλιστα των συσκευασιών που περιέχουν τα ποπ κορν τους πιστοποιούν πολλοί ειδικοί επιστήμονες ενώ σύμφωνα με διάφορες μελέτες, ο χημικές ουσίες που βρίσκονται στις εν λόγω τσάντες έχουν συνδεθεί με πνευμονικές νόσους που έχουν εκφραστεί σε πολλούς εργαζόμενους που δουλεύουν στα εργοστάσια που παρασκευάζονται.

Ο Σονάλι Ράντερ είναι γιατρός και ταυτόχρονα ερασιτέχνης σεφ και μπλόγκερ στην ιστοσελίδα thefoodiephysician.com και πρόσφατα αρθρογράφησε για το πως μπορούμε να φτιάξουμε πραγματικά σπιτικά ποπ κορν αποφεύγοντας να αγοράζουμε την εν λόγω βλαβερή σακούλα. Η συνταγή του έχει ως εξής:

Τα συστατικά για μία μερίδα:

  • 1/4 του φλιτζανιού από σπόρους ποπ κορν.
  • 1/4 λάδι του κουταλιού του γλυκού.
  • Μια πρέζα αλάτι

Το κίτρινο και το λευκό ποπ κορν διαφέρουν στην όψη και την γεύση αλλά όχι στο επίπεδο διατροφής – κανένα από τα δυο είδη δεν είναι λιγότερο υγιεινό από το άλλο. Ωστόσο, οι σπόροι του κίτρινου ποπ κορν είναι μεγαλύτεροι και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν ενώ οι σπόροι του λευκού ποπ κορν είναι μικρότεροι, ελαφρύτεροι και πιο τραγανοί.

Οι οδηγίες:

Βάλτε τους σπόρους του ποπ κορν σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και την μια πρέζα αλάτι. Αδειάστε το περιεχόμενο σε μια χάρτινη σακούλα και διπλώστε τις γωνίες της ώστε να μην ανοίξει κατά το μαγείρεμα. Βάλτε όρθια την σακούλα στον φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε την εκεί για δύο λεπτά. Όχι παραπάνω όμως γιατί μπορεί να υπάρξει κίνδυνος.Βγάλτε την τσάντα έξω από το φούρνο μικροκυμάτων και να ανοίξτε την με προσοχή, ρίξτε το ποπ κορν σε ένα μπολ και ανακατέψτε με καρυκεύματα της επιλογής σας. Η θερμότητα θα μεγιστοποιήσει την απορρόφηση της γεύσης του καρυκεύματος.

Όροι: 
Κατηγοριες: