Αμυγδαλόμελο-Φουντουκόμελο: Οι πιο πρωτότυποι συνδυασμοί αλειμμάτων έρχονται από την Αλόννησο

Ένα super υγιεινό και φυσικά απολαυστικό «ταξίδι» στην Αλόννησο θα σας πάμε σήμερα.
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
Ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων, έχει συνολική έκτασή του φθάνει τα 64,5 χλμ. και το μήκος των ακτών του τα 67 περίπου χλμ. Εδώ ο επισκέπτης θα μαγευτεί τόσο από τα υπέροχα τοπία όσο και από τη φιλοξενία και τις μοναδικές γεύσεις. Το itrofi.gr σας βρήκε έναν ακόμη λόγο που κάνει την Αλόννησο ξεχωριστή, μα φυσικά τα ευφάνταστα αλείμματα της. Το νησί της Αλοννήσου είναι μέσα στο μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, ένα καταπράσινο νησί που τα πεύκα κατεβαίνουν μέχρι την θάλασσα. Οι μέλισσες συλλέγουν κυρίως μελίτωμα από τα πεύκα και ανάλογα την εποχή ένα κοκτέιλ από τα διάφορα αρωματικά φυτά του τόπου, ανάμεσα σε φασκόμηλο, λεβάντα, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη κ.α καθώς και διάφορες ανθοφορίες όπως Σμυρνιά, Ρείκια, Κουμαριές, Κόνιζος και πολλά άλλα. Στην Αλόννησο θα βρείτε μελισσόχορτα, σπαθόχορτα, χαμομήλι και πολλά πολλά άλλα αφού το νησί είναι πραγματικά πλούσιο σε αρωματικά φυτά ενώ το μέλι του τόπου έχει αρώματα από όλα αυτά ανάλογα με την εποχή.

Η Ευδοκία Γούλα πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αλόννησο μαζί με την οικογένεια της και να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση. Στο Evdoko  θα βρείτε φυσικά προϊόντα Αλοννήσου υψηλής διατροφικής αξίας με μέλι και ελαιόλαδο παραγωγής τους. Όλα εδώ θα τα βρείτε χειροποίητα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ο παράδεισος μου...!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ευδοκία Γούλα (@evdokoproducts) στις

 

Φουντουκόμελο Αλοννήσου 

Τα φουντούκια περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης Β6, τανίνες, φλαβονοειδείς ενώσεις βιταμίνη Ε, μέταλλα όπως μαγγάνιο, κάλιο , ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σελήνιο, ποσότητες από ω-6 και ω-9 λιπαρών οξέων όπως το ελαϊκό οξύ. Σε συνδυασμό με το μέλι που θεωρείται υψηλής θρεπτικής αξίας κυρίως για το μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών όπως τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, έχουμε ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Μια υγιεινή επιλογή για κάθε ηλικία.

Αμυγδαλόμελο Αλοννήσου 

Το αμυγδαλόμελο είναι μέλι Αλοννήσου με αλεσμένα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, ασβεστίου, πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Σε συνδυασμό με το μέλι που θεωρείται υψηλής θρεπτικής αξίας κυρίως για τον μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών όπως τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία. Όλα αυτά δίνουν ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας. Μια υγιεινή επιλογή για κάθε ηλικία

Η Ευδοκία Γούλα απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας: 

Πως επιλέξατε την Αλόννησο; Με τι ασχοληθήκατε αρχικά;

Με καταγωγή από την πύλη Τρικάλων, ήρθα στο νησί πριν 6 χρόνια και δεν έφυγα ποτέ, γνώρισα τον άντρα μου και ενώ ήμουν έγκυος στην μικρή μας φτιάξαμε και το μαγαζάκι μας, ένα μικρό μαγαζάκι με παραδοσιακούς λουκουμάδες (φουσκάκια) με μέλι που στην συνέχεια προσθέσαμε και άλλα προϊόντα. Η Αλόννησος είναι ένας μικρός παράδεισος, έτσι δεν άργησα να καταλάβω με τι πραγματικά θέλω να ασχοληθώ και αυτό δεν ήταν άλλο από το να γνωρίσω και να μάθω καλύτερα την μοναδική του φύση.  

 

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το μέλι;

Άρχισα να ψάχνω καλλιέργειες που μπορούν να ευδοκιμήσουν... ήθελα να κάνω καλλιέργεια blubbery - μύρτιλα σε ένα κτήμα με ελαιόδεντρα που έχουμε το χώμα όμως ήταν ακατάλληλο για την καλλιέργεια που ήθελα να κάνω. Όπως διάβαζα έπεσα στο κομμάτι της επικονίασης και το τι προσφέρει η μέλισσα.. Άρχιζα να διαβάζω για 6 μήνες αποκλειστικά για το μελίσσι και την μέλισσα, ζήτησα από τον άντρα μου να με φέρει σε επαφή με παλιό μελισσοκόμο ώστε να γνωρίσω από κοντά αυτό το υπέροχο πλάσμα. Όταν πήγα για πρώτη φορά στο μελισσοκομείο ένιωσα την καρδιά μου να χτυπά τόσο γρήγορα και ο θαυμασμός μου για αυτό το πλάσμα μεγάλωσε... μαγεύτηκα από τον τρόπο που λειτουργούν οι μέλισσες. Δεν είναι η μέλισσα είναι το μελίσσι ένας οργανισμός... απίστευτο συναίσθημα, μπορώ να το περιγράψω αυτό το συναίσθημα με το ίδιο συναίσθημα που έχεις όταν ερωτεύεσαι. Άρχισα να φυτεύω λεβάντες, δεντρολίβανο και μελισσόχορτο και ονειρευόμουν το δικό μου μελισσοκομείο, έτσι ο πιο παλιός μελισσοκόμος στο νησί βλέποντας τον ενθουσιασμό μου και την αγάπη μου για αυτό, μου έκανε δώρο το πρώτο μου μελίσσι και κάπως έτσι ξεκίνησα και κάνω τα πρώτα μου βήματα και στην μεταποίηση. Τώρα όσο αφορά την μεταποίηση... αφού πήγαινα σε διάφορες εκθέσεις να συναντήσω και άλλους μελισσοκόμους και γιατί όχι να πάρω ιδέες και από εκείνους..

Μιλήστε μας για το Φουντουκόμελο και το Αμυγδαλόμελο.

Ήθελα πολύ να φτιάξω ένα προϊόν που να αρέσει πολύ στην μικρή μου 4χρονων, έτρωγε το μέλι αλλά προτιμούσε για άλειμμα τις έτοιμες πραλίνες. Κάπως έτσι έγινε το Φουντουκόμελο. Το φουντουκόμελο είναι μέλι Αλοννήσου από μέλι δάσους και αλεσμένα Ελληνικά φουντούκια, τα συστατικά του είναι μόνο μέλι και φουντούκι, μοιάζει με φυσική πραλίνα χωρίς τα πρόσθετα. καθαρό βάρος 300γρ. Ίδια λογική και το Αμυγδαλόμελο με Ελληνικά αμύγδαλα αλεσμένα και μέλι. Εκτός από αυτά παρασκευάζω 2 μπάρες η μία με χαρούπι, ταχίνι, βρώμη, μέλι και κανέλα Κεϋλάνης και η άλλη με φιστικοβούτυρο, ρύζι, κακάο και μέλι. Ακόμη 2 παστέλια το ένα με μαυροσούσαμο και μέλι και το άλλο με σουσάμι, μέλι και αμύγδαλο.

Αυτά προς το παρόν και έρχονται πολλά άλλα... Είμαι πραγματικά στα πρώτα μου βήματα έχω πολλές ιδέες στο μυαλό μου με την καλύτερη κριτικό (την κόρη μου)

Facebook: Evdoko 

Instagram: evdokoproducts

evdokoproducts@gmail.com

Tηλ: 6985963796

Γιώργος Μουλάς
Όροι: 
Κατηγοριες: