Ταινίες που ανοίγουν την όρεξη…

Αγαπάτε το φαγητό και απολαμβάνετε μία ταινία στον κινηματογράφο. Τι θα λέγατε αν συνδυάζατε τις δύο αυτές αγάπες σας; Το αποτέλεσμα είναι ταινίες που εκτός από τις ερμηνείες τους, ξεχωρίζουν και για τα υπέροχα φαγητά, τα οποία δεν υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε να τα γευτεί και που ανοίγουν σίγουρα την όρεξη. 

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Στη συνέχεια, το itrofi.gr έχει συγκεντρώσει για εσάς ορισμένες από τις ταινίες που συνδυάζουν ενδιαφέρουσα πλοκή και ελκυστικά στο μάτι φαγητά και σας τα προτείνουμε για να τις απολαύσετε…

Σοκολάτα σε καυτό νερό (1992)

Η Τίτα (Lumi Cavazos) ερωτεύεται τον όμορφο Πέδρο (Marco Leonardi) αλλά δεν μπορεί να τον παντρευτεί γιατί είναι καταδικασμένη να μείνει γεροντοκόρη στο πλευρό της χήρας μητέρας της. Εκείνος παντρεύεται τη μεγάλη αδερφή της και η θλίψη της διαποτίζει τη μαγειρική της. Όσοι δοκιμάζουν το φαγητό της νιώθουν την ερωτική απογοήτευσή της. Αυτή η δύναμη εκδηλώνεται καθώς κάνει σχέση με τον Πέδρο. Μία ταινία γεμάτη γεύσεις από το Μεξικό.

Chocolat (2000)

Η ταινία απόλυτος πειρασμός για τη σιλουέτα μας. Μία ανύπαντρη μητέρα (Juliette Binoche) με την κόρη της μετακομίζουν σε ένα μικρό μέρος στην αγροτική Γαλλία για να ανοίξουν μια σοκολατερί στην απέναντι πλευρά του δρόμου από την τοπική εκκλησία και μάλιστα την περίοδο της Σαρακοστής. Η πράξη τους προκαλεί τα χρηστά ήθη. Η πλοκή της ιστορίας περιπλέκεται όταν εμφανίζεται ένας γοητευτικός μελαμψός άνδρας (Johnny Depp) και διεκδικεί την καρδιά της ηρωίδας. Ο θεοσεβούμενος δήμαρχος κάνει τα πάντα για να κλείσει η σοκολατερί, αλλά πραγματικά, πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει κάποιος τους ανθρώπους μακριά από τη σοκολάτα;

Ratatouille (2007)

Ο Ρεμύ (Patton Oswalt) είναι ένας αρουραίος που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος σεφ και το καταφέρνει κατευθύνοντας τον ανίδεο από μαγειρική Λιγκουίνι (Lou Romano). Ο κόσμος των ανθρώπων, όμως, δεν είναι έτοιμος να δεχτεί ότι ένας ποντικός μαγειρεύει καλύτερα από αυτούς. 

Chef (2014)

O Καρλ (Jon Favreau),  σεφ σε ένα πολυτελές γαλλικό εστιατόριο, χάνει την ψυχραιμία του και συγκρούεται με έναν κριτικό γεύσης και κατόπιν με το αφεντικό του, το οποίο στη συνέχεια τον απολύει. Με παρότρυνση της πρώην γυναίκας του, επιστρέφει στο Μαϊάμι και ξεκινά τη δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό εμπνευσμένο από τις κουβανέζικες ρίζες του.

Julie & Julia (2009)

Το 1948 η Τζούλια Τσάιλντ (Meryl Streep) και ο διπλωμάτης σύζυγός της βρίσκονται στο Παρίσι, όπου εκείνη αποφασίζει, για να σκοτώσει το χρόνο της, ν' ασχοληθεί με τη μαγειρική. Μισόν αιώνα μετά, η 30χρονη Τζούλι Πάουελ (Amy Adams) βάζει μπρος ένα φιλόδοξο σχέδιο: να μαγειρέψει σε 365 μέρες τις 524 συνταγές της διάσημης σεφ Τζούλια Τσάιλντ.

Όροι: 
Κατηγοριες: