Κινούμενα σχέδια και φαγητό: μία σχέση αγάπης…

Όλοι μας όταν ήμασταν παιδιά είχαμε τον αγαπημένο μας ήρωα από τα κινούμενα σχέδια. Ο αγαπημένος μας ήρωας, εκτός από τη ζωή του που ήταν γεμάτη συναρπαστικές περιπέτειες, είχε πάντα και το αγαπημένο του φαγητό. Πάμε να θυμηθούμε μαζί ορισμένους από τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων και τα φαγητά που προτιμούσαν…

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Homer Simpson και Donuts

Θα κάνουμε την αρχή από μία οικογένεια που έχει συντροφεύσει πολλούς από εμάς, από το 1989 που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο ως σήμερα. Πρόκειται για την οικογένεια Simpson και κυρίως για τον πατριάρχη της οικογένειας.  Ο Homer Simpson, ο πιο πεινασμένος από όλα τα μέλη της οικογένειας, αξίζει να είναι στην κορυφή αυτής της λίστας. Έχει ένα στομάχι που χωράει τα πάντα και απολαμβάνει το φαγητό σε κάθε ευκαιρία, αλλά η αγαπημένη του λιχουδιά είναι χωρίς αμφιβολία τα ντόνατς. Τα καταβροχθίζει με μανία και δεν διστάζει να αναπτύξει τη θεωρία ότι το σύμπαν έχει σχήμα ντόνατ. 

Ποπάυ και Σπανάκι

Δεύτερος στη λίστα, έρχεται ο γνωστός και αγαπημένος σε μικρούς και μεγάλους θαρραλέος ναύτης Ποπάυ. Ο Ποπάυ, λατρεύει το σπανάκι και το θεωρεί την πηγή της δύναμής του. Σε κάθε πρόκληση και σε κάθε δυσκολία, η λύση για τον Ποπάυ είναι μόνο μία: το σπανάκι. Κυρίως, όταν έπρεπε να υπερασπιστεί την τιμή της αγαπημένης του Όλιβ από τον κακό Πλούτο. Έχει πάντα μαζί του μία κονσέρβα με σπανάκι για να μπορέσει να ενισχύσει τους μυς του και να βγει νικητής σε οποιοδήποτε καυγά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποπάυ βοήθησε στο να αυξηθεί η κατανάλωση σπανακιού στις Η. Π. Α. κατά ένα τρίτο.

Garfield και Λαζάνια

Είναι ο πιο κυνικός, σαρκαστικός, ζημιάρης και τεμπέλης γάτος του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι και ο πιο αξιαγάπητος. Ο Garfield είναι γεννημένος σε ένα ιταλικό εστιατόριο και έχει εμμονή με τα λαζάνια. Μάλιστα έχει χαρακτηρίσει τα λαζάνια ως την «πιο τέλεια τροφή της φύσης». Ανεξάρτητα αν είστε οπαδός του ή όχι, οφείλεται να παραδεχθείτε ότι ο Garfield έχει εξαιρετικό γούστο στο φαγητό.

Bugs Bunny και Καρότα

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του αγαπημένου μας λαγού είναι ότι του αρέσει να μασουλάει συνεχώς καρότα. Φήμες θέλουν τους δημιουργούς του Bugs Bunny να έχουν εμπνευστεί την χαρακτηριστική κίνηση του ήρωά τους από μία σκηνή της ταινίας  «Συνέβη μια νύχτα», του 1934, όπου ο Κλαρκ Γκέιμπλ μασάει νευρικά  καρότα. Τουλάχιστον, ο συγκεκριμένος ήρωας έχει υγιεινές συνήθειες και περνάει το σωστό πρότυπο στα παιδιά που τον παρακολουθούν.

Winnie το αρκουδάκι και μέλι

Γνωστός για την αγάπη του για το μέλι, ο  Winnie το αρκουδάκι, ξυπνάει το πρωί και το πρώτο πράγμα που λέει είναι « τι έχουμε για πρωινό». Πρόκειται για ένα κινούμενο σχέδιο που έχει περάσει από πολλές περιπέτειες, μαζί με τους φίλους του, αλλά μπορεί να τα ξεχάσει όλα αν αντικρύσει την αγαπημένη του λιχουδιά. Αλλά γιατί ο  Winnie έχει τέτοιο πάθος με το μέλι; Η ιστορία θυμίζει κάπως εκείνη του Οβελίξ.  Μια καλοκαιρινή μέρα, όταν ολόκληρη η παρέα των  φίλων πήγε στο σπίτι των διακοπών Tigger.  Ήταν μια βροχερή ημέρα, έτσι  όλοι έμειναν στο σπίτι. Ο Winnie, αποφάσισε να εξερευνήσει το σπίτι και καταλήξε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Πριν συνειδητοποιήσει τι ήταν γύρω του, γλίστρησε και έπεσε σε ένα δοχείο μελιού. Από τότε το μέλι ήταν το αγαπημένο φαγητό του Winnie.

Χελωνονιντζάκια και πίτσα

Αυτά οι τέσσερις υπερήρωες που έχουν ονόματα σπουδαίων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, έχουν τη βάση τους στο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης της Νέας Υόρκης. Οι ήρωές μας, λατρεύουν την πίτσα, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατροφής τους. Φήμες θέλουν τους δημιουργούς των κινουμένων σχεδίων  να έτρωγαν συχνά πίτσα, ενώ εργάζονταν για τη σειρά.  Για τον Λεονάρντο, τον Ντονατέλλο, τον Μικελάντζελο και τον Ραφαέλο τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή τους ήταν η καταπολέμηση του εγκλήματος και η πίτσα. Μάλιστα, καθένας είχε την αγαπημένη του πίτσα, με βάση την προσωπικότητα της κάθε χελώνας:

  • Μικελάντζελο: πεπερόνι, καπνιστό ζαμπόν, ανανάς, και jalepenos
  • Ντονατέλλο: κοτόπουλο, μανιτάρια, πράσινες πιπεριές και ντομάτες Ρόμα
  • Λεονάρντο: γλυκά κόκκινα κρεμμύδια, μαύρες ελιές, πράσινες πιπεριές και μανιτάρια.
  • Ραφαέλο: πεπερόνι, λουκάνικο, μπέικον, και  βόειο κρέας.
Όροι: 
Κατηγοριες: