Φανταστικό Daiquiri φράουλα με κόκκινη πιπεριά!

O Νο1 οδηγός διατροφής και υγείας, το itrofi.gr σου δίνει τώρα την ευκαιρία να γίνεις κι εσύ ένας επαγγελματίας mixologist στην κουζίνα του σπιτιού σου, με πλούσιες και απολαυστικές προτάσεις. Για σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε ένα ακόμη κορυφαίο cocktail με πρωταγωνιστές την αγαπημένη σε όλους μας Φράουλα και την super υγιεινή καυτερή πιπεριά. 

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019

Τι θα χρειαστείτε: 

10 ml σιρόπι ζάχαρης

10 ml φρέσκο χυμό λάιμ

4 φρέσκες φράουλες

1 κ.σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

30 ml λευκό ρούμι 

10 ml λικέρ φράουλα

Στα της παρασκευής του Daiquiri φράουλα:

Αρχικά θα βάλετε το σιρόπι ζάχαρης, τις φράουλες, τον χυμό από το lime, την πιπεριά, το λικέρ και το ρούμι σε ένα μπλέντερ με παγάκια και θα χτυπήσετε καλά μέχρι να πολτοποιηθεί. 

Αν υπάρχει στο σπίτι, ποτήρι τύπου cocktail ακόμα καλύτερα αν όχι και με ένα απλό ποτήρι θα είστε βασιλιάδες. Βάζετε τριμμένο πάγο στο ποτήρι σας και αδειάζετε το μίγμα σας. Για γαρνιτούρα χρησιμοποιήστε μια φράουλα, ή ένα κομματάκι καυτερή πιπεριά, ή μια φέτα λάιμ.

Όσο για το τι ακριβώς θα κερδίσετε από το εν λόγω cocktail πέρα από το ότι θα ανεβεί η διάθεση σας;

1 Η πιπεριά έχει 240% περισσότερη βιταμίνη C από αυτή που χρειάζεστε καθημερινά. Ακόμα περιέχει καροτενοειδή και μεταλλικά άλατα, και διευκολύνει τις διεργασίες της χώνεψης και τις γαστρικές εκκρίσεις. Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, τονώνει τους ιστούς χαρίζοντάς τους ζωντάνια, και ενεργοποιεί την φλεβική κυκλοφορία καθώς και αυτήν των τριχοειδών αγγείων. Έχοντας αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες συμβάλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Αντενδείκνυται μόνο σε άτομα που υποφέρουν από κάποιας μορφής κολίτιδα. Περισσότερα εδώ:

2 Oι Φράουλες εκτός από την απίστευτη γεύση τους διαθέτουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία. Είναι εύλογο λοιπόν να τις εντάξετε καθημερινά στη διατροφή σας καθώς περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως B1, B2, B3, B6, A, K και E. Δείτε εδώ πως να καλλιεργήσετε τις δικές σας φράουλες. 

3 Το μαγνήσιο που περιέχει το Lime χαλαρώνει τους μύες, αποτρέποντας τις κράμπες και την υπερβολική κόπωση του σώματος. Συμβάλλει στην ενίσχυση των οστών λόγω του ασβεστίου. Διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό, μειώνοντας τις ρυτίδες και τις κηλίδες και καταπολεμά την ακμή. Περισσότερα εδώ: 

Δημιουργήστε λοιπόν και απολαύστε!

Όροι: 
Κατηγοριες: