Σχετικα Αφιερωματα

Πως να φτιάξετε σπιτικό τοματοπελτέ από λιαστές τομάτες

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε στην μαγειρική μας, τους έτοιμους τοματοπελτέδες ή ακόμη και τους σπιτικούς, με τοματοπελτέ από λιαστές τομάτες. Είναι πιο νόστιμος και χρησιμοποιείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά σε μικρότερη ποσότητα γιατί είναι πιο αλμυρός.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε οποιοδήποτε φαγητό η συνταγή απαιτεί τοματοπελτέ, θα δώσει ιδιαίτερη γεύση και έντονο άρωμα, αλλά είναι ιδανικός  για πίτσες ή για σάντουιτς με κεφαλογραβιέρα και καπνιστό ζαμπόν.

Για να φτιάξουμε τον τοματοπελτέ από λιαστές τομάτες θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά :
50 g. λιαστές τομάτες, 70 ml ελαιόλαδο, ½ κεφάλι σκόρδο, ¼ κ. γλυκού ρίγανη, ¼ κ. γλυκού αλάτι.

Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου εγκάρσια, τις τοποθετούμε πάνω σε ένα λαδόχαρτο, τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο C για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τις βγάζουμε από το φούρνο και πιέζουμε να βγει η ψίχα, την οποία βάζουμε στο μπλέντερ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις λιαστές τομάτες και τις σκεπάζουμε με νερό. Τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά, και μετά τις βγάζουμε από την φωτιά και τις αφήνουμε μέσα στο νερό τους, για άλλα είκοσι περίπου λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος τις στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Βάζουμε τις λιαστές τομάτες στο μπλέντερ, προσθέτουμε το αλάτι, την ρίγανη και λίγο από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια παχύρρευστη πάστα, προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο.

Διατηρούμε τον πελτέ μας σε καλά κλειστό βαζάκι στο ψυγείο.

Όροι: 
Κατηγοριες: